Windows 12 излиза следващата година, твърди Intel

Не за първи път чуваме за Windows 12 – следваща версия на най-пополярната десктоп операционна система. Според някои източници, новото творение на Microsoft ще се появи на пазара през 2024 година.

Intel, производителят на процесори за РС и сървъри, твърди, че следващата година ще излезе нова версия на Windows. Финансовият директор на компанията Дейвид Зинснер обяви това на конференцията Citi, като отбеляза, цитиран от The Verge, че Intel очаква приходите ѝ да нараснат с появата на новата ОС.

В случая сметката е проста: с излизане на нова версия на Windows много потребители ще решат да актуализират компютрите си, а за Intel това означава допълнителни продажби на процесори (и не само).

По-рано Intel обяви своите мобилни процесори Meteor Lake, включително за следващото поколение Windows. Съдейки по наличните течове на информация, очакваната операционна система ще се нарича Windows 12.

Премиерата на Meteor Lake е насрочена за декември, а първите лаптопи, базирани на тези процесори, очевидно ще се появят в началото на 2024 г. Новите чипове ще бъдат първите от Intel, които разполагат с AI хардуер. Твърди се, че Windows 12 също ще постави силен акцент върху изкуствения интелект.

Източник: technews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини