Нов случай на жена, нарязана с макетно ножче

Нов случай на домашно насилие. Мъж наряза лицето на съпругата си с макетно ножче в Добрич, информира БНР. Мъжът публикувал видео в социалните мрежи, в което прави самопризнания за извършеното деяние и се предал сам на полицията.

40-годишният мъж е привлечен към наказателна отговорност. Повдигнати са му две обвинения - за закана за убийство и за нанасяне на средна телесна повреда. Той е криминално проявен. Наскоро е изтърпял ефективна присъда.

Агресията му била провокирана от отказа на жена му те отново да се съберат. В пристъп на ярост мъжът нанесъл множество прорезни рани на съпругата си с макетно ножче.

Пострадалата жена е транспортирана в болница. Направени са й 12 шева на лицето, врата и едната ръка. След това тя е освободена за домашно лечение.

Предстои наблюдаващият прокурор да поиска постоянното задържане под стража на обвиняемия. Работата по случая продължава.

През юли нашумя случая с 18-годишната Дебора от Стара Загора. Момичето бе нарязано с макетен нож. Бяха й направени над 400 шева, а деянието бе квалифицирано като лека телесна повреда. Това предизвика вълна от протести и обществено недоволство. Случаят дори накара народните представители да прекъснат ваканцията си и да приемат извънредно промени в Закона за домашното насилие.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини