Схемата за измами със земеделска земя - с цел строеж на фотоволтаици

Антикорупционната комисия, прокуратурата и МВР разследват председателя на Селскостопанската академия и висш служител в института "Пушкаров" заради схема за измами със земеделска земя.

Собственици на земеделска земя са променяли статута ѝ, като са представяли документи за прекатегоризация от плодородна почва с високи качества в такава, която не става за земеделски нужди, съобщи БНТ, като се позовава на свои източници. По този начин за успявали да получат разрешителни за изграждането на фотоволтаици.

Източници от разследването твърдят, че за целта със съдействието на председателя на Селскостопанската академия и на висш служител в института "Пушкаров" за променяни пробите на земята, за да докажат, че тя не става за земеделска и е от по-ниска категория.

Според източниците на БНТ документи за прекатегоризирана земя се изземват от различни адреси в Бяла, Варненско, Сливен (край града има изградени много фотоволтаични паркове) и Кърджали, където има издадени разрешителни за изграждането на фотоволтаици върху плодородна земя.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини