Асен Кичуков: Решителният момент дойде!

Скъпи приятели,

Способността за обществено мислене и обществена съпричастност гарантира добри резултати. Нашият екип е изграден от хора с твърда позиция, личностни качества и идеи, насочени към модерно развитие на община Първомай! Именно за това в много голяма степен кандидатите за общински съветници от листата на ПП ГЕРБ са представители на гражданската квота. Гражданското начало е водещо в съвременното общество. Активността на гражданските структури и последователните им действия показват как сплотени групи от мотивирани хора постигат обществени каузи.

Решителният момент дойде!

На 29 октомври 2023 определяме предстоящото в община Първомай през следващите четири години. Определяме го с правото си на гласоподаватели. Община Първомай принадлежи на живеещите в нея, общината стои над всичко и е на всички!

Централната част на Първомай е останала назад в годините – сухи площи са завзели градския парк, железа са превърнати в решетъчни препятствия за майки с детски колички, малки деца и велосипедисти. Никакъв поглед към междублоковите пространства. По центъра на града – кални пътеки в дъждовно време, изръбени плочки, трева и плевели... Няма я зелената община, няма ги и детските и спортните площадки. Останаха в обещанията от 2019!

Движението на автомобили по някои улици създава сериозни затруднения. Пешеходният подлез, по който минават стотици граждани, особено в пазарните дни, налага бърза намеса за привеждане в съвременно функционално състояние – от максимално улеснено придвижване на възрастните хора и майките с детски колички до цялостното състояние на тази основна връзка за пешеходците от южната и северната част на града. И за това имаше обещания преди четири години, които обаче останаха празни.

Производителите на зеленчуци и плодове и хилядите потребители бяха подведени, че в този мандат ще разполагат с модерен зелечуков пазар. Няма го, а секторните програми дават големи възможности за реализацията на такъв проект, в който община Първомай да бъде бенефициент.

Паркът, познат като градинката до пощата, е разрушен, върху него стои отпечатъкът на погром...

Първомай няма многофункционална спортна зала, няма концертна зала, няма и изложбена зала. Още едно доказателство, че общината е много изостанала, докато общини от нейния мащаб са километрично напред.

Няма ги външните инвеститори, чието присъствие да умножи възможностите за по-високи заплати на територията на общината и повече избор пред работещите в съответния сектор.

Първомайци и хората от общината като цяло виждат това и искат друга среда – с приятен облик, привлекателна и стимулираща!

Проблемът с качеството на водата стои на първа позиция в първата редица с въпроси за разрешаване от новото ръководство на Общинска администрация. Решението е едно – нов водоизточник за община Първомай.

Инфраструктурата продължава да бъде в ужасно състояние. В предизборни издания излязоха отчети на досегашното управление, в които по много странен начин и незнайно защо текущите ремонти, традиционна задача на една Община, бяха причислени към инфраструктурни проекти. Вероятно кметът в мандат 2019 – 2023 и неговите консултанти трудно правят разликата между инфраструктурен проект и текущ ремонт. Подвеждащо е да отчиташ основни ремонти на обществени сгради, без това да отговаря на истината. Много от тези сгради са разрушени, читалища са без прозорци и събират ветрове и снегове.

Сметосъбирането създава трудности, срамно е няколко семейства да делят един контейнер. Здравните служби са тотално занемарени. Хората искат и по-чест достъп до медицинска консултация и обслужване. Ключови мостове на основни пътища, свързващи населени места, са в упадъчно състояние и реконструкцията им е крайно наложителна.

Ние публикувахме и споделяме с жителите на общината вижданията ни за нейното развитие, състава на приоритетите. Резултатите идват, когато се работи активно и се прилага строг контрол при изпълнението на проектите. Затова предвиждаме създаване на Обществен консултативен съвет към кмета на общината и онлайн излъчване на сесиите на Общинския съвет!

Напълно възможно е за един мандат общината да бъде обновена, да има впечатляващи центрове и среда, доставяща настроение. В социалните медии стана хит, че първомайци посещават други общини и правят снимки на видяното в тях. Такава притегателност може да придобие и община Първомай. Пътят за това минава през 29 октомври.

Кандидатите на ГЕРБ за кметове и общински съветници излизат с номер 7 – номера на модерното, реалното и възможното!

Предложението е от нас, изборът от вас!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Още новини

Последни новини