Делян Пеевски: Сглобката е стабилна и може да издържи 4 години

Съпредседателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски заяви в кулоарите на парламента, че според него управлението на "Продължаваме промяната - Демократична България" и ГЕРБ, наричано накратко "сглобка", е стабилно и не вижда да има проблеми в него въпреки постоянните критики и заплахи за напускането ѝ от страна на партията на Бойко Борисов. Пеевски дори изрази хипотеза, че правителството може да издържи и четири години, стига "министрите да започнат да изпълняват програмата, подкрепена от ДПС".

Това евроатлантическо правителство трябва да го има, ще бъде вредно за хората да го няма. Ако отново влезем в цикъл на служебни правителства, това ще е погром за държавата.
Делян Пеевски, съпредседател на ПГ на ДПС

Депутатът от ДПС подкрепи и идеята на Бойко Борисов да започнат да се провеждат регулярни срещи между представители на парламентарните комисии и ресорните министри, за да има повече координация при взимането на решения между ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България". Този ход не е изненадващ, тъй като от началото на есенната парламентарна сесия ДПС неизменно подкрепя ГЕРБ във всяко тяхно решение, включително във вчерашния ден не участва в пленарното заседание, солидаризирайки се е парламентарната група.
"Абсолютно сме съгласни и смятаме, че председателите на комисиите, също и лидерите на парламентарните групи трябва да викаме министрите по всички теми, защото виждаме, че има забавяне на програмите, и да видим с какво ние можем да им помогнем", каза Пеевски.

По повод оплакването на Борисов, че няма достатъчно министри и зам.-министри от ГЕРБ в правителството и на въпрос дали все пак и ДПС не трябва да има свои представители в управлението, Пеевски за пореден път заяви, че движението не желае свои министри нито сега, нито при очакваната ротация през март.

Пълно мълчание

Делян Пеевски отказа да отговаря на всички въпроси, свързани с оставката на досегашния председател на движението Мустафа Карадайъ. За пореден път той не даде информация нито за мотивите на Карадайъ да се откаже от лидерския пост, нито дали ще остане редови депутат в парламента. Заяви, че "каквото трябва, сме си го казали" и отново посочи, че е лично решение на Карадайъ дали да остане в Народното събрание.

По сходен начин Пеевски отговори на въпроса дали би се кандидатирал за поста председател на ДПС. "Това е много далеч, всеки член на ДПС може да се кандидатира за председател. Като дойдат събитията, ще говорим", заяви Пеевски и добави, че всички структури могат да номинират кандидати.

Съпредседателят на ДПС отказа да отговори и на въпроса дали има шанс почетният председател на партията Ахмед Доган, който пое оперативното ръководство до избора на нов лидер, да остане председател и след февруари месец, когато трябва да се състои националната конференция на ДПС.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини