Васил Терзиев започва работа като кмет на София в понеделник, реши съдът

Административен съд София-град (АССГ) отхвърли искането на щаба на Ваня Григорова за спиране на предварителното изпълнение на решението на ОИК-София, с което Васил Терзиев е обявен за кмет на столицата. При това положение Терзиев ще може да се закълне като кмет на София в понеделник и да започне да изпълнява функциите си, съобщиха от Местната коалиция "ПП-ДБ" и "Спаси София".

“Първоинстанционният съд отхвърли направеното в жалбата искане за спиране на предварителното изпълнение на решението на столичната ОИК. Предстои АССГ да насрочи административното дело за разглеждане в открито заседание идната седмица”, се казва в съобщение на АССГ.

“Това решение не е неочаквано за моя юридически екип и никога не съм имал притеснения”, каза избраният за кмет на София Васил Терзиев. “Още след изборите казах, че всички машинации са извън нашия отбор. Много от безобразията са всъщност в мой ущърб и от понеделник ще изпълнявам задълженията си като кмет на София в интерес на всички граждани. От ден едно ще сме в общината с добре подготвен екип, който заедно с Общинския съвет ще заработи за видима промяна на града ни като достойна европейска столица”, добави той.

По-рано днес АССГ образува дело по жалбата на щаба на Григорова срещу решението на ОИК-София за изборите за кмет в София. Веднага след това адвокатите на “Продължаваме Промяната - Демократична България” (Спаси София) внесоха становище, в което твърдят, че жалбоподателят не е доказал изискуемите по закон предпоставки при заявяването на искането си за спиране. Също така Григорова не твърди, че с разпореденото по закон предварително изпълнение на решението на ОИК за нея биха настъпили неблагоприятни последици.

Според съобщението, АССГ незабавно се е произнесъл по искането за спиране на предварителното изпълнение и го е отхвърлил. Определението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини