Министър Илиев разпореди Националния стадион „Васил Левски“ да бъде приведен в готовност за мача с Унгария

„Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев разпореди Националния стадион „Васил Левски“ в спешен порядък да бъде приведен в готовност да приеме националните отбори на България и Унгария на 16 ноември в срещата им от европейската квалификация.“

Това съобщение бе публикувано на сайта на Министерството на младежта и спорта.

От БФС пък официално съобщиха на сайта си, че мачът България - Унгария ще се проведе на стадион "Васил Левски" при закрити врата.

За домакинството имаше много полемики. Проблеми възникнаха с невъзможността двубоя да се проведе на „Колежа“ в Пловдив. Появи се и вариантът евроквалификацията да е на „Арена Арда“ в Кърджали.

В крайна сметка двубоят ще се играе на стадион „Васил Левски“.

„След безпрецедентното решение на община Пловдив да наруши предварителното споразумение за използване на стадион „Христо Ботев“ и да даде отказ на националния отбор на България да проведе следващия си мач от европейските квалификации на съоръжението, и последвала комуникация между всички заинтересовани страни, в т.ч. държавните власти, днес УЕФА разпореди двубоят между България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион „Васил Левски“ в София на 16.11.2023 година от 19:00 часа при закрити врата.

Решението на европейската централа е базирано на актуално становище на СДВР, която се ангажира с опазването на обществения ред преди, по време и след края на срещата. Изразената позицията на СДВР е въз основа на промяна на обстоятелствата – решението на УЕФА за недопускане на публика на стадиона.

Предвид гаранциите за обезпечаване на реда от страна на столичната полиция, мачът ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски“, информират още от Българският футболен съюз.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини