Слабо участие на ученическите игри по хандбал в Хасково

    Стартираха общинските ученически игри по хандбал в Хасково. Днес се изиграха три от срещите. Те бяха във възраст 5-7 клас. При момчетата се игра директно финал. За титлата спориха отборите на СУ „Васил Левски“ и на ОУ „Любен Каравелов“. Хандбалистите на ОУ „Любен Каравелов“ натрупаха солиден аванс още преди почивката, който бе запазен и през втората част. Тимът победи с 21:8 и стана общински първенец. Голмайстор стана Марио Асенов.

    Другите две срещи бяха при момичетата. Хандбалистките на ОУ „Васил Левски“ записаха две победи. Първо се наложиха с 12:8 над тима на ОУ „Любен Каравелов“, след което спечелиха с 12:7 срещу състава на ОУ „Св. Иван Рилски“. Така на практика хандбалистките на СУ „Васил Левски“ спечелиха титлата в тази възраст. Утре е мачът за второ и трето място. Отново утре е финалът при юношите до 12 клас. В него ще спорят тимовете на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ и на ПГДС „Цар Иван Асен II“.

    Бърза равносметка ще покаже, че в първенството по хандбал в Хасково ще се изиграят едва пет срещи, при това общо в трите възрастови групи. Участниците са само от шест училища.

    Още по-фрапантно е, че при юношите до 10 клас и при девойките до 12 клас победителите са определени служебно, защото има само по един отбор в съответната възраст. При юношите това е тимът на ПГТ „Александър Паскалев“, а при девойките - съставът на ПГДС „Цар Иван Асен II“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини