Даниел Лорер: Президентът се държи като политически лидер с правителство в сянка

Не се е случвало досега президент да плаши, че ще наложи вето на бюджет. Президентът Румен Радев се държи като политически лидер с правителство в сянка, само че няма правителство на слънце и правителство в сянка. Това заяви депутатът от ПП/ДБ Даниел Лорер пред БиТиВи.

Според него държавния глава използва дребни заяждания с правителството за една идея на кабинета - да се продадат държавни земи. Лорер не вижда нищо лошо в продажбата на държавни земи, при положение, че досега въпросните земи са се отдавали под аренда. Президентът, ако наложи вето на държавния бюджет, ще урони изключително много имиджа си, изтъкна Даниел Лорер.

Той не знае защо бившите финансовите министри имат хранителен афинитет към бюджета - торти или пици, но това било нормалното положение за един бюджет, да има дебати.

Бюджет 2024 е европейски бюджет, за да могат да се изпълнят условията за влизане на България в Еврозоната, посочи Лорер.

По думите му усилията на правителството са да помогне на най-слабите, а на икономиката да се ускорят инвестициите. Данъците остават същите, а минималната заплата ще се вдигне в бюджета, каза Лорер.

Той добави, че ако България си вземе парите от "Газпром", може да няма дефицит догодина в бюджета.

За ситуацията в "некоалицията" и сложните взаимоотношения вътре в нея, Лорер коментира, че сглобката е все пак коалиция, но без коалиционно споразумение. Ще има ли обаче някой ден - той не можел да каже. ДПС не са в коалицията, а те са подкрепящи опозицията, каза депутатът от ПП-ДБ.

Според него ДПС е една системна и мъдра партия в българската политика. България не може да има премиер, който е обект на международни санкции, каза Лорер, който отклони възможността председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски един ден да стане премиер.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини