Димитър Бербатов ще се кандидатира за президент на БФС

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед, Тотнъм и националния отбор Димитър Бербатов обяви днес кандидатурата си за поста президент на Българския футболен съюз и ще се яви на предстоящия извънреден изборен Конгрес, насрочен за 15-и март. Това той обяви в специално насрочена пресконференция в националния пресклуб на БТА.

Бербатов представи програмата си, основните акценти, екипа си и уточни, че не всички хора от щаба му са тук, но са много.

"Обяви се датата за Конгреса – 15-и март. Нормално е да обявя кандидатурата си за президент, а също така и стъпките, принципите и приоритетите. Надявам се Конгресът да се проведе честно, прозрачно, и да няма циркове, които никой не желае да вижда", започна Димитър Бербатов.

"Толкова години се борим да покажем недъзите на това управление. И се надявам, че ще направим такъв Конгрес, който не може да се обжалва от никой, дори и от нас. Тук е мястото да изпратя послание към другите кандидат-президенти: Заповядайте, казвайте какво искате да направите. Покажете екипите си. Всички ние – които ще се кандидатираме, 3,4 или 5 кандидати, трябва да се борим за един прозрачен конгрес. Уточнявам, че никой от нас, никой от нашия екип, няма да каже една лоша дума за който и да е кандидат за президент. Ще се радвам да видя програмите и идеите на другите претенденти", заяви още бившият голмайстор на националния тим в обръщението си към обществеността.

Също така той обясни и намерението си да инициира среща и диалог с държавната власт. И не сам, а заедно с останалите хора, които имат амбицията да управляват.

"Както казах, искам един честен Конгрес, проведен по правилата. Ще инициираме среща с държавата и искам да дойдат и другите кандидат-президенти. Среща с министър-председателя Николай Денков, с Мария Габриел, разбира се и с министъра на спорта Димитър Илиев. И заедно да си изложим визията. Това ще се цели в следващите месеци и ще бъдете уведомени, ако бъде отговорено положително", обясни още Бербатов.

Следващата стъпка беше в представянето на стратегията му, като първоначално заложи само приоритетите. "На първо място ще наложим мандатност на президента. Не повече от три мандата или 12 години. Смятам, че е достатъчно за един човек да разгърне потенциала си, да покаже какво може. Ако не може и се провали, има си Конгреси, ще го сменят. Второто важно нещо – без президенти на клубове в Изпълкома. Има си Лига, те трябва да бъдат там, в техен изпълком".

"Ще има и нова организационна структура на националните отбори и на първенствата, нов формат на първенствата. Искаме да направим добри терени, клубовете да имат по-малко разходи и повече приходи.

"Фокусирали сме се и върху детско-юношеския футбол, аматьорския футбол, изграждането на стадиони и нов национален стадион. Виждате каква енергия даде един нов стадион на Ботев (Пловдив). Имаме визия и за ограничаване на чужденците, въвеждане на бонусна система за налагане на български футболисти на всички нива, обясни още кандидат-президентът.

Последният Конгрес, на който той се яви и загуби, беше през октомври 2021-а година, когато Михайлов спечели драматично. Оттогава нататък започнаха обжалвания на клубове, подкрепящи Бербатов.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини