"Амазон" дарява 1 млн. долара на Института за компютърни науки към Софийския университет

"Амазон уеб сървисис" дарява 1 млн. долара на Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) към Софийския университет "Св. Климент Охридски". Средствата се предоставят поради показаните високи резултати и потенциал за растеж, като се предвижда да бъдат използвани за изследвания в областта на формалните методи, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Със средствата ще бъде осигурена и подкрепа за заплати на изследователи, както и стипендии за докторанти и студенти в института. Заедно с това започва и стратегическото партньорство между изследователите и инженерите на INSAIT и "Амазон уеб сървисис".

"INSAIT е първият изследователски институт на световно ниво в Източна Европа, структуриран по образец на водещите изследователски институции в света. За кратък период INSAIT успя да привлече изключителни международни изследователи по компютърно зрение и машинно обучение, както и силни докторанти от цял свят", се посочва в официалното съобщение на "Амазон" за дарението.

Подкрепата от технологичния гигант ще помогне на INSAIT да привлече изследователи в сферата на изкуствения интелект и формалните методи.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини