Френският парламент прие нови по-строги правила за мигрантите

След месеци спорове френският парламент прие законодателство, затягащо имиграционната политика на Франция, съобщава БиБиСи. Измененият законопроект беше подкрепен както от центристката партия на президента Еманюел Макрон, така и от крайнодесния Национален сбор (RN) на Марин Льо Пен.

Левичарите обвиниха Макрон, че прави отстъпки на крайната десница. Мнозинството в долната камара обаче беше толкова широко, че управляващата партия дори не се нуждаеше от подкрепата на Льо Пен.

Някои от мерките, включени в новото законодателство, включват затрудняване на мигрантите да доведат членове на семейството си във Франция и забавяне на достъпа им до социални помощи. Предишният законопроект се провали, след като депутати от крайната левица и крайната десница го отхвърлиха.

Правозащитни организации определиха закона като най-регресивния имиграционен закон във Франция от десетилетия.

Марин Льо Пен приветства изменения законопроект. Можем да се радваме на идеологическия напредък, идеологическа победа дори за Националното рали, тъй като това вече е залегнало в закона като национален приоритет, заяви тя. Лидерът на Републиканската партия Ерик Сиоти също изрази задоволство от приемането на промените.

Критики дойдоха само от левицата. С този текст, директно вдъхновен от памфлетите на Национален сбор срещу имиграцията, ние сме изправени пред промяна в историята на републиката и нейните основни ценности", посочи лидерът на Френската комунистическа партия Фабиен Русел.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини