Колко ще ни струват таксиметровите услуги навръх Нова година в Димитровград

По традиция фиксираните цени на таксиметровите услуги навръх Нова година са по-високи от стандартните. Тази година, освен повишението в новогодишната нощ, ще има и трайно увеличение от началото на новата година, като превозните услуги ще се увеличат от 1 януари 2024г.

По наша информация, цената на таксиметровия превоз от 18:00 часа на 31.12.2023г. до 7:00 часа. на 01.01.2014г. ще бъде увеличена двойно. Тоест градският курс от 4 лв. ще бъде 8 лв. Двойното увеличение ще важи и за извънградските курсове, примерно до Хасково, ако до момента ви е коствало 20лв., то тази нощ ще ви струва 40лв. 

Очаква се от 1 януари да влязат в сила и нови повишени цени за превозите, като фиксираната цена за градски курс от 4 лв. ще стане 4,50лв.. Тарифите по таксиметров апарат ще бъдат 1,29 лв/км. за през деня с първоначална такса от 2,60 лв, цена на повикване 1,20лв., а престоят по 0,55лв за минута.

Фиксираната цена за градски курс, както и двойното увеличение в празничната нощ, са някак си извън рамките на закона, но явно населението на Димитровград е приело и свикнало с тази условия. А и можем да се запитаме дали таксиметровите шофьори биха излезли на смяна в новогодишната нощ, вместо да празнуват с приятели и роднини, ако не очакват доходоносна смяна.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини