Вече има записани 10 смелчаци които ще вадят кръста от р.Марица на Йорданов ден

 На 6 януари 2024г. Община Димитровград и църковното настоятелство при храм "Св. Димитър" организират отбелязване на християнския празник Богоявление - Йордановден.

Празникът започва в 8.00 часа с празнична Утринна със Златоустова литургия по повод Йордановден в храм „Св. Димитър”, която ще бъде отслужена от архиерейския наместник Георги Тодев.

Празникът ще продължи с литийно шествие от храм "Св. Димитър" до брега на река Марица, водено от Духовия оркестър на община Димитровград. Ритуал по освещаване на кръста, водата и миряните ще се отслужи от 11.00 часа, а след това ще бъде хвърлен кръста във водите на р. Марица.

Всеки пълнолетен димитровградчанин и гости на града могат да участват в изваждането на кръста от реката. Записване за участие става и на място, преди ритуала, като лицето подписва декларация за лична отговорност за участие в събитието.

До момента в  храм "Св. Димитър" има записани 10 души.  Всички участници, записали се (в църквата и на място) за участие в ритуала ще получат грамота, парична награда и подарък от община Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини