Фенове съдят Мадона за закъсняло начало на концерт

Не за първи път Мадона е заплашена от съдебни разправии за късно начало на свой концерт.

Двама почитатели на Мадона са внесли колективна жалба срещу певицата за закъсняло начало на концерт от турнето ѝ „Celebration Tour“, съобщава Си Ен Ен. Документите са внесени във Федералния  съд в Ню Йорк. Ищците Майкъл Фелоус и Джонатан Хадън твърдят, че трябвало да станат рано на следващия ден, тъй като били на работа, но в края на концерта час след полунощ били изправени пред затруднения в транспорта си обратно до вкъщи.

Двамата са имали билети за концерта на Мадона в Бруклин на 13 декември, сряда. Вместо в 20,30 ч., както било обявено, събитието започнало с два часа закъснение. Проявите от „Celebration Tour“ включват сетлист с 30 песни и множество преобличания. Обичайно концертите продължават повече от два часа.

Хората от публиката си тръгнали след 1 ч. през нощта, но трябвало да се съобразят с ограничени възможности за придвижване с градски транспорт или завишени такси за споделено пътуване заради късния час.

„В допълнение много посетители, които присъстваха на концерта в делничния ден, трябваше да станат рано сутринта, за да отидат на работа или да поемат семейните си задължения“, се казва в жалбата.

Искът е внесен срещу Мадона, срещу промоутърите от „Live Nation“ и срещу „Brooklyn Events Center“, които отговарят за мястото на провеждане на събитието – „Barclays Center“. Обвиненията са за „недобросъвестни, нечестни и/или измамни търговски практики“ за забавения начален час, което според двамата ищци представлява нарушение на договора и „безразсъдно упражнение във фалшива реклама“. В случай, че началният час е бил обявен предварително за 22,30 ч., засегнатите посетители изобщо не биха си купили билети, допълват те.

Колективната жалба означава, че като ищци към нея могат да се присъединят и други посетители на концертите на Мадона в САЩ, които са били засегнати от закъснения. Търси се обезщетение в неуточнен размер.

През 2019 г. срещу нея бе внесена жалба за двучасово закъснение на изява в Маями, част от турнето „Madame X“.

Източник: http://ploshtadslaveikov.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини