6 нездравословни храни, които всъщност са полезни

Истинско предизвикателство е да се въздържите от бисквитки, торта, сладкиши – особено ако сте почитатели на сладкото и особено ако сте на диета. Най-вероятно си повтаряте, че трябва да устоите на тези дяволски изкушения. Имайте предвид, че няма да си провалите диетата, ако си похапнете умерено от тези храни. Дори напротив – може да се окаже, че дори са полезни.

1. Пица

Доматеният сос съдържа ликопен – мощен аксиоксидант, който може да ви предпази от сърдечни заболявания, особено когато е топло.

2. Пържени картофи

Спокойно можете да си набавите нужните протеини, като си похапнете малко пържени картофи. Спомагат за добрата обработка на хранителните вещества и дори могат да ви помогнат да предотвратят мускулни крампи.

3. Понички

Поничките са пълни с витамин Це, цинк. В интерес на истината са по-полезни от мъфините – поничките съдържат поне наполовина по-малко калории и захар в сравнение с мъфините. Когато ядете поничка, вие носите ясно съзнание, че прегрешавате, и съзнателно се ограничавате. Когато ядете сладкиш, който изглежда по-здравословен, дори не се ограничавате.

4. Пуканки

Пуканките намаляват риска от сърдечно-съдови проблеми, защото спомагат за намаляване нивата на холестерола. 3 купички пуканки се равняват на една чаша овесени ядки – богати са на фибри и се борят успешно със запека. Нискокалорични са, засищащи са и са вкусни. Какво по-хубаво!

5. Хамбургери

Хамбургерите с червено месо са отличен източник на желязо. Домашно приготвените хамбургери се борят срещу нервните неразположения и подпомагат работата на имунната система. Освен това съдържат необходимата дневна доза за възрастни от витамин Бе 12.

6. Торта

Вярвате или не, според едно проучване 600-калорийна закуска, която включва парче торта, всъщност помага да отслабнете. Причината е основно психологическа – ако закусите с една калорийна бомба, през остатъка от деня е много по-малко вероятно да се изкушите от други сладкиши през деня.

Източник: obekti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини