15-годишно българче изчезна в Испания, след като открадна кану и се преобърна

    15-годишно българче е в неизвестност от пети януари в Мар Менор. Момчето изчезва в лагуната, след като е откраднало кану и се е преобърнало с него, пише испанското англоезично издание The Olive Press.

    Майката на тинейджър вярва, че все още той е жив.

    15-годишният Иво Петров е бил с двама приятели - на 16 и 22 години, когато плавателният съд се преобърнал. Приятелите му а успели да се задържат на повърхността в леденостудената вода два час, въпреки че не можели да плуват. Изчезването на Иво остава обвито в мистерия.

    Жител на Лос Алкасарес чул викове за помощ в района на дока около 2.30 сутринта и спасителен екип ги извадил, като тинейджърите страдали от хипотермия и се нуждаели от болнично лечение. Оттогава тече усилено издирване на Иво, но нито той, нито вещите му са открити.

    По време на операцията бяха използвани водолази, бяха привлечени и специално обучени кучета, които могат да надушват тела във водата. На емоционална пресконференция, проведена в понеделник в хотел „Атрио“ в Лос Алказарес, българската майка на Иво Миглена Петрова каза: „Искам само едно нещо и то е да продължи издирването за намиране на сина ми, тъй като смятам, че той все още е жив.”

    Семейство Петрови не вярва на разказите на двамата оцелели, а спасителите признаха, че има „противоречия“ в изявленията им, въпреки че основната им версия е, че Иво се е удавил. Те обаче били отворени отворени за идеята, че тялото му не е в лагуната.

    „Искам да знам истината“, каза Миглена Петрова. „Идеята да излязат тази вечер не беше на Иво и приятелите му не са съвсем искрени“, добави тя.

    Адвокатът на семейството Вероника Ене каза, че чака доклада на спасителите, преди да обмисли каквото и да е частно правно действие. „Наистина искаме да знаем какво се е случило тази нощ и защо синът й никога не се върна у дома“, каза Ене.

    Появи се обувка „джапанка“, принадлежаща на Иво, но нищо друго, като експертите са изненадани, че тялото му все още не е изплувало, което е нормалният случай поради естественото разлагане в резултат на удавяне. Кметът на Лос Алкасарес Марио Перес Сервера каза, че е получил уверение, че издирването ще продължи толкова дълго, колкото е необходимо, като ще бъдат привлечени допълнителни ресурси.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини