Извадиха от водата тялото на изчезналото в Испания българче

Служители на испанската Гражданска гвардия откриха тялото на 15-годишното българче Ивайло Петров във водите на лагуната Мар Менор в град Лос Алкасарес, съобщи испанският Olive Press

Тийнейджърът изчезна на 5 януари, когато заедно с още две местни момчета откраднали малка лодка, която се преобърнала. Тялото на Ивайло е намерено на дълбочина от 5 метра и на разстояние от километър и половина от пристанището на Лос Алкасарес.

Градчето се намира на около 70 километра от Аликанте. Спасителните служби са били уведомени за инцидента около 2.30 часа на 5 януари, когато местни жители чули викове за помощ от водите на лагуната. Иво заедно с 22-годишния Франсиско Хавиер Медина и 17-годишния Хосе Давид откраднали малка лодка, която обаче се преобърнала.

По-големите момчета успели да изплуват, но българинът потънал в Мар Менор, пише Дир.бг. По-късно пред разследващите Франсиско и Хосе казали, че Иво не е можел да плува. В продължение на 20 дни стотици служители на Гражданската гвардия и водолази с кучета, хеликоптери, катери и лодки търсеха изчезналия Иво.

Серхио Марко, адвокат на семейството на българчето, обясни на La Opinión, че днес близките ще отидат в Института по съдебна медицина, за да идентифицират тялото. По думите на Марко обаче предстоят да се изяснят множество въпроси, като например причината, поради която са били необходими двадесет дни, за да се намери тялото.

Аутопсията пък трябва да разкрие причината за смъртта на Ивайло. Според близките момчето не е загинало при инцидент, а има нещо повече.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини