24-годишен учител изработи логото за присъединяване на България към Еврозоната

    24-годишният преподавател в Математическата гимназия в Пловдив Георги Георгиев спечели конкурса за изработване на лого и слоган на кампанията за присъединяване на България към Еврозоната. Неговият проект беше предпочетен от журито измежду общо 22 предложения на автори, колективи и фирми, участвали в конкурса на Министерството на финансите. Логото съдържа изображение на българския трибагреник, вплетен в знака на еврото, а слоганът му „Единството е сила“ е вдъхновен от легендата за хан Кубрат, неговите синове и снопа пръчки.

    Младият учител преподава „Компютърна графика и дизайн" на дванадесетокласници в Математическата гимназия "Акад. Кирил Попов" в Пловдив. Завършил е „Рекламна графика“ в Художествената гимназия в Пловдив, където учители по специалността са му Костадин  Отонов и Борис Богданов. Дипломира се в Националната художествена академия със специалност „Плакат и визуална комуникация“ при проф. Николай Младенов, а в момента завършва там и магистратура „Визуална комуникация“ при доц. Ненко Атанасов и проф. Иван Газдов.

    Освен на бъдещите програмисти в Математическата гимназия, Георги преподава на деца от детска градина „Кокиче“ в Пловдив. Предстои му да се дипломира като магистър до седмицa. След това планира да работи по специалността си, но заедно с това да продължи и да преподава. „Смятам, че още от гимназията ми е дадено много от моите преподаватели и е хубаво това да се връща, а на младите хора, които искат да се занимават дизайн, да им се преподава качествено“, казва Георги Георгиев.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини