39-те най-очаквани филма на 2024

След година на вълнуващи премиери - Барби, Опенхаймр, Анатомия на едно падане и Убийците на цветната луна, 2024 година е готова да достигне високата летва, поставена от 2023. В календара с премиери са планирани поредица от заглавия, които всички очакват с нетърпение. От Joker – Folie à deux до Dune – Part II, през Challengers, следват 40-те най-очаквани филма на годината. 

Присила

С този биографичен филм на София Копола режисьорът възприема обратната гледна точка на филма на Баз Лурман, излязъл през 2022 г., фокусирайки се върху жената, останала твърде дълго в сянката на рокаджията, Присила Пресли. Напомняйки мимоходом, че жените имат собствен глас и се водят от желания, режисьорът се фокусира единствено върху периода, в който Присила и Елвис Пресли са двойка. Присила е ученичка, когато среща иконата, който е на 24 и е световна звезда. От тайния романс до емблематичния брак, София Копола рисува портрета на Присила, интровертна тийнейджърка, която бавно се събужда от приказката на детството, за да поеме живота си в ръце.

Дата на премиерата: 3 януари

Клети създания

Бела е млада жена, върната към живот от брилянтния и неортодоксален д-р Годуин Бакстър. Под неговата закрила тя е нетърпелива да учи, нетърпелива да открие света, за който не знае нищо. Бела избягва с Дънкан Уедърбърн, умел и развратен адвокат, и се впуска в шеметна одисея през континентите. Неподатлива на предразсъдъците на времето, Бела е решена да не отстъпи пред принципите на свободата, както я разбира. Ема Стоун в главната роля спечели Златен глобус за най-добра актриса, номинирана е и за Оскар 2024.  

Дата на премиерата: 17 януари

Май Декември

В Май Декември режисьорът Тод Хейнс събира 5-звезден актьорски състав, съставен от Натали Портман, Джулиан Мур и Чарлз Мелтън, за да пренесе на екрана истинската история, която разтърси Съединените щати. Сценарият е вдъхновен от аферата на Мери Кей Летурно, учителка в щата Вашингтон, която има връзка със свой ученик в 6 клас. Летурно е съдена и лежи в затвора, преди да се омъжи за младия си любовник. 

Дата на премиерата: 24 януари

Пурпурен цвят

Фантазия Барино, Тараджи П. Хенсън, Даниел Брукс… Всички те са в актьорския състав на The Colour Purple, разказващ необикновената история на три жени в Америка след робството, които въпреки ужасяващите изпитания остават завинаги свързани. Нищо не може да угаси светлината и надеждата.  

Дата на премиерата: 24 януари

Аргайл: Супершпионин

Историята проследява най-великия шпионин в света, докато изпълнява мисии по целия свят. С Брайс Далас Хауърд, Хенри Кавил, Сам Рокуел и най-вече... Дуа Липа , в първата й филмова роля. 

Дата на премиерата: 31 януари

Даааааали!

Куентин Дюпие представя в новия си филм френски журналист, който се среща няколко пъти със Салвадор Дали за документален проект. С Анаис Демустие , Жил Льолуш и Едуард Баер.

Дата на премиерата: 7 февруари

All Of Us Strangers

Пол Мескал, Андрю Скот и екранното им партньорство обещават страшно много. Адам живее в многоетажна сграда в Лондон, в която повечето апартаменти са празни. Една вечер монотонността на ежедневието му е прекъсната от срещата му с мистериозния съсед Хари. Докато двамата мъже се сближават, Адам е нападнат от спомени от миналото си и се връща в градчето, където е израснал. Пристигайки пред дома на детството си, той открива, че родителите му живеят там и изглежда са на същата възраст като в деня на смъртта им, преди повече от 30 години. Клеър Фой допълва актьорския състав.  

Дата на премиерата: 14 февруари

Мадам Уеб

Дакота Джонсън е Мадам Уеб. Касандра Уеб е парамедик от Манхатън, за която се твърди, че може да вижда в бъдещето. Принудена да се изправи пред разкрития за миналото си, тя създава връзка с три млади жени, предназначени за необикновено бъдеще... ако успеят да оцелеят в смъртоносното настояще. Сидни Суини също е в актьорския състав. 

Дата на премиерата: 14 февруари

Drive-Away Dolls 

Джейми и нейният приятел Мариан търсят ново начало, тръгват на пътешествие, но нещата се объркват, когато срещат група безпомощни престъпници по пътя. С Маргарет Куали, Педро Паскал и Мат Деймън. 

Дата на премиерата: 21 февруари

Дюн – втора част

В Дюн 2 Пол Атридес обединява сили с Чани и Фремените, за да поведе бунта срещу унищожилите семейството му. Преследван от мрачни предчувствия, той се изправя пред най-голямата от всички дилеми: изборът между любовта на живота му и съдбата на вселената. С Тимоти Шаламе, Зендая, Ребека Фъргюсън, Кристофър Уокър, Хавиер Бардем, Леа Сейду, Остън Бътлър, Флорънс Пю и др.  

Дата на премиерата: 28 февруари

Астронавт

Астронавт е изпратен до края на галактиката, за да събере мистериозен космически прах. Не след дълго той среща древно създание, дебнещо в кораба му. С участието на Адам Сандлър и Кери Мълиган. 

Дата на премиерата: 1 март

Fingernail

С Харис Дикинсън ("Триъгълник на тъгата") и Джереми Алън Уайт ("Мечката") в главните роли, "Нокът" едва ли би могъл да събере по-интригуващ актьорски състав. Особено когато откритият от High School Musical актьор вече е обявен за потенциален носител на Оскар за ролята си в "Мечката". Филмът проследява неразделните братя Фон Ерих, които оставят своя отпечатък в историята на професионалната борба в началото на 80-те години на миналия век. Обучени с железен юмрук от баща тиран, те ще трябва да се бият на ринга и в живота. Между триумфите и трагедиите, този нов скъпоценен камък, продуциран от A24 (на които дължим най-големите успехи в киното през последните години) е вдъхновен от тяхната собствена история. 

Дата на премиерата: 6 март

Звярът

В близкото бъдеще, където царува изкуственият интелект, човешките емоции се превръщат в заплаха. За да се отърве от нея, Габриел, изиграна от Леа Сейду, трябва да пречисти своята ДНК, като се гмурне обратно в миналите си животи. Там тя намира Луис (Джордж Маккей), нейната голяма любов. Но я обзема страх и предчувствието, че назрява катастрофа. 

Дата на премиерата: 6 март

Кунг Фу Панда 4

След три приключения, в които воинът-дракон По се бори с най-страховитите господари на злото с несравнима смелост и умения в бойните изкуства, съдбата отново ще почука на вратата му, за да... го покани най-накрая да си почине. По-конкретно, да бъде обявен за духовен лидер на Долината на мира. Това създава някои очевидни проблеми. Първо, По е опитен в духовното лидерство, както и в диетите, и второ, той трябва бързо да намери и обучи нов воин-дракон, преди да може да се възползва от предимствата на своето престижно повишение. Още по-лошо е, че се говори за скорошната поява на вещица, толкова злонамерена, колкото и могъща, Хамелеон, малък гущер, който може да се трансформира във всяко същество, независимо от размера. Хамелеонът се взира с нетърпеливите си и пронизващи малки очи в жезъла на мъдростта на По, с помощта на който се надява да успее да извика отново от царството на духовете всички зли господари, които нашият драконов воин е победил. По ще трябва да намери помощ. В Жен, лисицата - крадец, толкова хитър, колкото и бързия й ум, който има дарбата да дразни По, но чиито умения ще се окажат ценни. За да защити успешно Долината на мира от рептилските лапи на Хамелеоне, това странно дуо ще трябва да намери общ език. Това ще бъде възможност за По да открие, че героите не винаги са там, където ги очакваме. 

Дата на премиерата: 27 март

Мики 17

След Паразит, който спечели куп Оскари, Бонг Джун Хо се завръща, този път с научнофантастичен филм, в който Робърт Патинсън играе главната роля - на Mickey7, индивид, изпратен да колонизира замръзнала планета. Всеки път, когато умре, спомените му се имплантират в ново тяло и мисията му се възобновява. След като умира шест пъти, Mickey7 започва да разбира истинската цел на своята мисия... 

Дата на премиерата: 27 март

Ловци на духове: Замръзналата империя

Семейство Спенглър се завръща там, където всичко започна, емблематичната пожарна станция в Ню Йорк. След това те ще трябва да се обединят с първоначалните членове на Ghostbusters, които са създали строго секретна изследователска лаборатория, за да издигнат лова на духове на следващо ниво. Когато откриването на древен артефакт отприщва зла сила, двата екипа на Ловци на духове трябва да обединят усилията си, за да защитят домовете си и да спасят света от втора ледникова епоха. С Пол Ръд , Кари Куун и Фин Улфхард. 

Дата на премиерата: 3 април

Гражданска война

Действието се развива в близко бъдеще, където Съединените щати са на ръба на колапса и акредитиранте журналисти се надпреварват кой ще разкаже историята на живота си: Краят на Америка, каквато я познаваме. С участието на Кирстен Дънст и продуциран от A24. 

Дата на премиерата: 24 април

Претендентите

Таши Дънкан, бивше тенис-чудо, превърнало се в треньор, не се оправдава за играта си на и извън корта. Омъжена за избледняващ шампион, стратегията на Таши претърпява изненадващ обрат, когато той трябва да се изправи срещу Патрик, неговия бивш най-добър приятел и бивше гадже на Таши. Докато тяхното минало и настояще се сблъскват и напрежението нараства, Таши започна да се чуди какво ще й струва спечеления мач. Филм на Лука Гуаданино с участието на Зендая, Майк Фейст и Джош О'Конър. 

Дата на издаване: 24 април

Каскадьорът 

Това е историята на един каскадьор и като всички каскадьори, той бива прострелян, взривен, смачкан, изхвърлян от прозорцец и винаги пада от все по-високо и по-високо... за радост на публиката. След инцидент, който почти слага край на кариерата му, този анонимен филмов герой ще трябва да намери изчезнала звезда, да осуети заговор и да се опита да си върне жената на живота си, докато се бори със смъртта всеки ден на снимачната площадка. Какво е най-лошото, което може да му се случи? Филм на Дейвид Лийч с Райън Гослинг, Емили Блънт и Арън Тейлър-Джонсън. 

Дата на премиерата: 1 май

Измислени приятели

Малкото момиченце Беа открива един ден, че може да вижда въображаемите приятели на всички. След това започва вълшебно приключение, за да се свърже отново всяко дете с неговия забравен въображаем приятел. С гласовете на Райън Рейнолдс, Фийби Уолър-Бридж и Стив Карел. 

Дата на премиерата: 15 май

Фюриоза: Сага за „Лудия Макс“

Докато светът се срива, младата Фуриоза попада в ръцете на орда мотористи, водени от военачалника Дементус. Прекосявайки пустошта, те попадат на Цитаделата, управлявана от Безсмъртния Джо. Докато двамата тирани се борят за господство, Фуриоса трябва да преживее много изпитания, за да намери път към дома. С участието на Аня Тейлър-Джой, Крис Хемсуърт и Том Бърк. 

Дата на премиерата: 22 май

Балерина

В тази част от сагата за Джон Уик, млада жена, отгледана като наемен убиец, изиграна от Ана де Армас, тръгва да търси убийците на семейството си. Добрата новина? Емералд Фенел ("Обещаваща млада жена", "Солтбърн") е част от проекта. 

Дата на премиерата: 5 юни

Лоши момчета 4

Все още режисирана от белгийското дуо Адил Ел Арби и Билал Фала, четвъртата част от приключенията на Майк Лоури и Маркъс Бърнет ще ни подари завръщането на Уил Смит на големия екран. 

Дата на премиерата: 12 юни

Отвътре навън 2

В централата, контролният център, разположен в главата на малката Райли, на 11 години, работят пет Емоции. Начело на тях Джоуи, изпълнена с оптимизъм и добро настроение, гарантира, че Райли е щастлива. Страхът се грижи за сигурността, Гневът гарантира, че справедливостта царува, а Отвращението предпазва Райли от отравяне на живота й – буквално и преносно. Колкото до Sadness, тя не е много сигурна в ролята си. Нито другите, между другото... Когато семейството на Райли се премества в голям град, с всичко, което може да бъде плашещо, Емоциите трябва да направят много, за да ръководят младото момиче по време на този труден преход. Но когато радостта и тъгата случайно се изгубват в най-отдалечените кътчета на съзнанието на Райли, отнасяйки със себе си някои основни спомени, страхът, гневът и отвращението са принудени да вземат превес. Joy and Sadness ще трябва да се впуснат в много необичайни места като Long-Term Memory, Imagination Land, Abstract Thought или Dream Production, за да се опитат да намерят пътя си обратно към централата, така че Райли да премине този крайъгълен камък и да продължи напред в живота... 

Дата на премиерата: 19 юни

The Bikeriders

Разположен през 60-те години на миналия век, възходът на измислен мотоциклетен клуб от Средния запад, видян през живота на членовете му, преминава от място за събиране на местни неподходящи хора до по-опасна банда. В главните роли са Джоди Комер, Остин Бътлър и Том Харди. 

Дата на премиерата: 19 юни

Нито звук: Ден първи

Лупита Нионго, Джоузеф Куин (VII) и Алекс Улф споделят плаката на спин-офа на филма.  

Премиерна дата: 26 юни

Аз, проклетникът 4

Четвърта част от приключенията на Гру. 

Дата на издаване: 3 юли

Borderlands

Адаптация на видеоиграта Borderlands, издадена през 2009 г. и разработена от тексаското студио Gearbox. Като игра, Borderlands смесва ролеви игри и стрелба от първо лице, в която четирима лоши и харизматични авантюристи тръгват да търсят известен ковчег на планета, наречена Пандора, за която се смята, че съдържа всичко от съкровищата на вселената. С Кейт Бланшет, Джак Блек, Кевин Харт и Ариана Грийнблат, която наскоро се отличи в Барби. 

Дата на премиерата: 7 август

Пришълецът: Ромул

В това девето приключение група млади хора, живеещи в далечен свят, ще се сблъскат с най-ужасяващата форма на живот във Вселената. По-специално с Кейли Спейни, известна още като Присила в биографичния филм на София Копола. 

Дата на премиерата: 14 август

Ловецът Крейвън

Ловецът Крейвън преразказва кървавия генезис на един от най-емблематичните суперзлодеи във вселената на Marvel преди известната му вендета срещу Спайдърмен. С Арън Тейлър-Джонсън, Ръсел Кроу и Ариана ДеБоз.

Дата на премиерата: 28 август

Beetlejuice 2

В това продължение на филма, режисиран от Тим ​​Бъртън през 1988 г., Майкъл Кийтън и Уинона Райдър сега споделят плаката с Джена Ортега, новото протеже на режисьора след сътрудничеството им за сериала на Netflix Wednesday. 

Дата на премиерата: 11 септември 

Жокера: Лудост за двама

Хоакин Финикс, Лейди Гага и Зази Бийц са в актьорския състав на продължението на филма за Жокера на Тод Филипс. Не знаем как ще се изчака до 2 октомври.

Beating Hearts

Едно момче, Клотер, обича момиче, Джаки, момиче, което обича момчето от юношеството си. Една любовна история, осуетена от капризите на живота, но наситена с любов, толкова силна, че е неунищожима... Новият филм на Жил Льолуш с Франсоа Сивил и Адел Екзаркопулос. В кината от 16 октомври.

Monsieur Aznavour

Режисиран от Мехди Идир и Grand Corps Malade, филмът Мосю Азнавур с участието на Тахар Рахим ще проследи възхода на певеца на „La Bohème“ от 50-те години на миналия век. 

Дата на премиерата: 23 октомври

Гладиатор 2

Историята на Луций, син на Лусила (Кони Нилсен в „Гладиатор“) и племенник на Комод (Хоакин Финикс). Луций се възхищава на пътуването на Максим и държи да следва стъпките му. От Ридли Скот с Пол Мескал, Мей Каламави, Дензъл Уошингтън и Педро Паскал. 

Дата на излизане: 20 ноември

Wicked – част първа

Ариана Гранде прави своя филмов дебют в адаптацията на един от най-популярните мюзикъли в Съединените щати, в центъра на който е героят на Вещицата от Запада от „Магьосникът от Оз“. Синтия Ериво и Джонатан Бейли осигуряват вокалите на певицата. 

Дата на премиерата: 27 ноември

Граф Монте Кристо

Тази нова адаптация на Граф Монте Кристо с Пиер Нини в главната роля следва гледната точка на Едмон Дантес, първият френски супергерой, който преминава от светлина към сянка и се превръща във въплъщение на Отмъстителя.  

Дата на премиерата: 11 декември

Муфаса – Цар Лъв

Муфаса – Цар Лъв ще се появи под формата на ретроспекции. Рафики, Тимон и Пумба ще разкажат на младо лъвче историята и възхода на един от най-великите крале, които Земята на лъвовете някога е имала. Бари Дженкинс е част от проекта. 

Дата на премиерата: 18 декември

Носферату

Лили-Роуз Деп, Бил Скарсгард и Уилям Дефо участват в този римейк на Носферату от Мурнау. 

Точната дата на премиерата не е известна, но ще е през 2024 г.

Източник: viewsofia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини