Теорията за „богатия диван“: Къде да го поставите в къщата, за да забогатеете?

В света на интериорния дизайн и фън шуй има вярване, че не само стилът, но и подредбата на предметите в къщата може да окаже влияние върху вашето финансово благополучие. Един от ключовите елементи, на който трябва да обърнете внимание, е диванът. Според теорията за „богатия диван“, правилното му разположение може да помогне да внесете богатство в живота си.

Какво е значението на теорията за „богатия диван“?

В съвременния свят, където модните тенденции са склонни към минимализъм, интериорните дизайнери препоръчват намаляване на количеството мебели и декор в стаята. Този принцип не само създава визуално възприятие за чистота и ред, но също така насърчава свободния поток на енергията чи. В този контекст диванът заема специално място.

Основното правило на теорията за „богатия диван“ е да го отдалечите от стената. На пръв поглед това може да изглежда странно, но от езотерична гледна точка създава благоприятни условия за циркулация на енергия в помещението. В големи стаи, където отвореният етаж позволява, е най-добре да преместите дивана по-далеч от стената, създавайки визуално усещане за простор. Ако оформлението не ви позволява да преместите дивана надалеч, можете да използвате един трик - добавете стенен рафт за декорация над дивана. Това не само ще създаде визуално пространство зад предмета, но и ще направи интериора уютен.

Как един диван в центъра на стаята ще ви помогне да забогатеете?
 
За постигане на максимален ефект, диванът да се постави в центъра на стаята. Това не само ще създаде хармония в интериора, но и ще засили потока от енергия Чи, който ви обгръща по време на релаксация. Важно е да се подчертае, че тази препоръка е особено актуална в годината на Дракона, когато просперитетът и финансовият успех стават особено значими.
 
След като поставите дивана в центъра на стаята, може да забележите промяна в енергията си. Потокът от чи ще стане по-хармоничен, което може да повлияе на цялостното ви физическо и емоционално благополучие. С течение на времето може да почувствате, че енергията в дома ви е станала по-лека и свободна, което е благоприятно за вашата работа, свободно време и, разбира се, финансово благополучие.



 
Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини