Убиецът на граничния полицай Петър Бъчваров отива зад решетките с доживотна присъда

Доживотна присъда постанови турският съд за Енигн Ергуван, който произведе изстрел през оградата на граничната бразда и уби българският граничар Петър Бъчваров.

Делото днес приключи в съда в Одрин.

Петър Бъчваров беше прострелян смъртоносно на на 7 ноември 2022 година по време на обход на границата ни с Турция край Елхово с колегата си Рашко Рашков. Два дни по-късно турските власти задържаха двама братя, единият от които призна, че е стрелял срещу полицая от турска територия, през процеп в граничната ограда.

В последствие стана ясно, че братята Енгин Ергуван и Мустафа Ергуван са били от другия край на браздата, на турска територия. В хода на делото се изясни, че двамата са били там, за да крадат животни. Обясниха, че чувайки шум са се изплашили и изстрелът е проехтял. Впоследствие се доказа, че спусъкът, довел до фатален изстрел за българския граничар, е натиснат от Енигн. Той е признат за виновен и в опит за убийство на граничния полицай Рашко Рашков, за което наказанието му е лишаване от свобода за 12 години. Той получи и 6-месечна ефективна присъда за нанесени щети по автомобила на МВР при стрелбата преди две години.

Брат му Мустафа Ергуван, е с наложена условна присъда.

Решението може да бъде обжалвано в Апелативния и Върховния съд-

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини