Играчка -плачка заради „цъкащи“ платки в училище

Мерките за сигурност, наложени край Природо-математическата гимназия "Иван Вазов" в Димитровград, са вдигнати в ранния следобед.

В играчка-плачка се превърна обаче уж невинният опит за шега на десетокласници от гимназията. Буквално пет минути преди 12 часа полицейски коли със звуков сигнал профучаха по пътя от Хасково към Димитровград. Оказа се, че става въпрос за сигнал за евентуално взривно устройство, поставено в училище. Сигналът е подаден от ръководството, тъй като са открити съмнителни платки в тоалетна на третия етаж на гимназията, които издавали звук.

Всички от школото са евакуирани, а училището оградено с полицейски ленти до идване на екип на ДОТИ-София. По преценка на сапьорите не е наложено обезврежда с контролиран взрив.

Момчето и момичето, които вдигнаха на крак полиция, пожарна, медицински екип, цялото училище и шашнаха и жителите на  околните сгради, са разпитани в полицията. Предстои да се разбере и какви наказания ще им бъдат наложени.Преписката за ситуацията  ще бъде предадена по компетентност на прокуратурата

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини