Сертификати по дигитални науки от Телерик Академия получиха 27 деца от Димитровград

    Кметът на община Димитровград Иво Димов и предприемачът Димитър Караиванов, основен спонсор на Училищна Телерик Академия, връчиха сертификати за дигитални науки на 27 димитровградски деца на тържествена церемония в зала „Гросето“ тази вечер. Всяко от тях получи и мартеница „Аз обичам Димитровград“.

    „За мен е изключително удоволствие, че за втора поредна година имаме подобно обучение. Надявам се това взаимодействие да продължи и във следващите години, защото това е бъдещето. Колкото по-отрано подготвяме нашите деца и им даваме възможност да се докоснат до тази необятна материя, свързана с програмирането, толкова по-големи очаквания ще имаме към тях. Светът се развива, трябва да се развиваме и ние. Община Димитровград винаги е готова да подаде ръка и да помогне, особено когато става въпрос за обучението на децата.“, обърна се кметът на общината към присъстващите.

    „Мен много ме радва да виждам как образованието, институциите и бизнеса успяват да постигат толкова хубави неща. Благодарение на родителите, че ни се довериха с децата си, я има Телерик Академията за дигитални науки, която ще продължи и през следващата година.“, каза предприемачът Димитър Караиванов и благодари за професионалната работа и на преподавателя в академията, инж.Радка Тодорова 

    За втора поредна година в Димитровград се обучават безплатно ученици от две възрастови групи 3-4 клас и 5-7 клас в зала, осигурена от Община Димитровград. В обучителната програма са включени теми като: визуално програмиране на Scratch, визуално програмиране с Micro:bit, ускорено учене, HTML и CSS, дигитална грамотност, светът на технологиите и професии на бъдещето. Инициативата се реализира с подкрепата на община Димитровград, Димитър Караиванов, който чрез фирмата си  Businessmap е основен спонсор на Училищна Телерик Академия в Димитровград, екипът на Училищна Телерик Академия – гр. София.

    Училищна Телерик Академия е национална образователна програма на Фондация „Телерик Академия“, която подготвя учениците от 3 до 12 клас за професиите на дигиталното бъдеще. Над 20 000 ученици са се обучавали присъствено в Академията от създаването ѝ през 2010 г. Като се предоставя безплатно обучение по програмиране и дигитални науки, така се изграждат у учениците ключови умения и познания, които да ги превърнат в дигитални лидери, търсени специалисти и активни граждани. 77 са преподавателите на Училищна Телерик Академия във цялата страна.

     

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини