Потребителите на две социални заведения дариха за храма „Св. Иван Рилски“

    3340 лева дариха за съграждането на новия храм „Св. Иван Рилски“, в хасковския квартал „Орфей“ потребителите от Дом за стари хора Кенана и Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психически разстройства в Болярово. Сумата е събрана по време на първомартенския базар, в който домуващите от двата социални центъра се включиха с ръчно изработени мартеници.

    Заедно с паричното дарение днес те подариха и икона с лика на патрона на новата християнска обител на председателя на църковното настоятелство- отец Никола.

    Отчето благодари с трогателно слово на благодетелите и благослови хората от социалните заведения. На всеки той стисна ръката по отделно.

    Отец Никола подари на дарителите книга, посветена на 160-годишнината от основаването на на един от най-старите храмове на духовната околия и паметник на културата -църквата„Св. Архангели Гавраил и Михийл“. Той пожела един ден така книга да има създадена и за годишнината на храма „Св. Иван Рилски“. Отец Никола връчи на директора на Дом за стари хора Кина Койнарска и управителят на Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психически разстройства в Болярово Силвия Тилкова получиха сертификати за дарението. Заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева благодари на всички, които изработваха и продаваха мартенички, както и на стотиците дарители, които помагат за доизграждането на храма в кв. „Орфей“.

    За нас изработването на мартениците за базара беше развлечение и с много радост, удоволствие и желание, се включихме в продажбата им, за да съберем средства за храма, сподели учителката Стефанка Тенчева от Дом за възрастни.

    Също като нея за каузата за храма с трепет се участва и Латка Георгиева. „Вярваща християнка съм и от години дарявам за изграждането и поддържането на храмове“, сподели тя. Освен при правенето на мартеници, жената се е включила с лично дарение за църквата, отделила е и средства за поддръжката на параклиса „СВ. Анна“, койято се намира в двора на старческия дом.

    Красимира Славова

    Банкова сметка за дарения

    BG90UNCR70001522636841, може с превод или на каса в УникредитБулбанк

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини