Започнаха номинациите за отличия в областта на образованието и културата в община Хасково

До 15 март номинират за отличия в областта на образованието и културата в община Хасково.

Предложенията се правят по категории, придружени с документи, като награди, грамоти, отличия, препоръки, анкети, независими оценки и автобиографични данни за номинирания.

Предложенията могат да се направят за учители - от педагогическите съвети на училищата и за културни деятели - от професионални колективи, както и от граждански и професионални сдружения и инициативни комитети. ;

Съгласно Статут на отличие „За заслуги към образованието и културното дело“ в срок до 25 март културните институти и организации могат да подават своите предложения за членове в състава на Експертната комисия за определяне на отличията в областта на културата.

За „Ученик на годината“ номинациите се изготвят от директорите на училища след решение на педагогическия съвет и се приемат в срок до 17 май. Наградата „Ученик на годината“ в системата на училищното образование в Община Хасково се присъжда на ученици с високи постижения в областта на науката, изкуствата и спорта за периода от месец май на предходната година до момента на номинацията.

Наградите се присъждат по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност за ярки постижения през предходната календарна година и за цялостен принос. По традиция отличията се връчват от кмета на Общината и председателя на Общинския съвет на специална церемония.

Всички предложения и номинации се подават в деловодството на Община Хасково и/или на ел. поща: delovodstvo@haskovo.bg

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини