Георги Иванов грабна пояса "Дан Колов" за първи път в кариерата си

Георги Иванов, който е състезател на Спортен клуб по борба „Димитровград“, заслужи за първи път в кариерата си пояса "Дан Колов", стигайки до отличието на едноименния турнир по борба в столичната зала "Асикс Арена", предава БТА.

Европейският шампион до 23 години постигна четири победи в категория до 125 кг на свободния стил, а в последната решителна схватка записа и най-бързия си успех – технически туш за 48 секунди срещу украинеца Юри Идзински. Семьон Новиков пък взе пояса "Никола Петров" за втора поредна година. На финала при 87-килограмовите натурализираният украинец се справи с Йоан Димитров. Новиков вече спечели и първата квота за България за предстоящите Олимпийски игри Париж 2024.

Юлияна Янева бе обявена за най-добра българска състезателка и взе купата при дамите за втора поредна година. Европейската шампионка от 2023 ликува при 68-килограмовите.

В турнира участваха близо 200 състезатели от 23 държави.

Следващото голямо предизвикателство за българските борци ще бъде първата олимпийска квалификация в Баку в началото на месец април. Преди това националите ще имат лагери. Състезателите в свободен стил ще бъдат на подготовка в Баку, класиците ще бъдат в Хърватия, а жените - в Благоевград. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Видеа по темата

Последни новини