Над 170 ученици се включиха в първото състезание по плуване на басейна в Хасково

    170 деца се включиха в първото състезание по плуване, което се състой на басейна в Хасково. Надпревара е за ученици от 1-ви до 12-ти  клас. Днес бяха стартовете за по-малките.  Освен от Хасково измежду плувците имаше и деца от Пловдив, Димитровград и Кърджали. Това е първата надпревара, която се провежда на новия закрит басейн.

     

    „ В началото и децата, и родителите им бяха по-плахи, но мога да кажа, че има записани 170 деца и от други градове, не само от Хасково. На много голям интерес се радва състезанието. Надявам се и ние като организатори да сме се справили добре.“, коментира заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева.

     

    Учениците са разделени в 6 възрастови категории, както и на  момчета и момичета. Надпревара се провежда, както в малкия, така и в големия басейн.

     

    Най-развълнувани от състезанието са хасковските ученици. Повечето от тях за първи път участват в състезание по плуване. Сред състезателите бе и третокласникът Момчил, който ходел на различни спортове преди да разбере, че е най-добър в плуването.

    „ Когато плувам ме обгръща приятно чувство. На футбола не бях много добър, на каратето също. Затова се записах на плуване и разбрах, че съм добър. Това е първото ми състезание и много се вълнувам“, разказа Момчил. „ Харесва му, с желание и с удоволствие ходи на тренировки. Радвам се, че и в Хасково има басейн.“, допълва майка му Деница Любенова.

     

    Състезанието официално поставя и началото на развитието на плувните спортове в града, а от общината вече обмислят то да стане традиционно. „ Вярваме, че ще стане традиционно. Това е и целта на общината - плувният комплекс да възпитава в една добра спортна култура. Това, разбира се, ще повлияе положително и на здравето на нашите деца.“ , коментира заместник-кметът.

     

    За всички участници от Община Хасково бяха подготвили грамоти. Най-добрите плувци във всяка възрастова категория получиха и медали.

    Утре надпреварата продължава от 9 часа, когато сили ще премерят плувците между 7 и 12 клас.  

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      До
      Дог
      18 -1
      14:23, 16 мар 2024
      Браво на хората които направиха това съоражение!Имаше и скептици дето само мрънкат,скъпо било,защо не се правело друго с тия пари....и т.н. Но българина е такъв,трябва да завижда и злобее.Плуването е здраве!Това е спорт развиващ всички мускули,и е страшно полезен.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини