Румен Радев връчва мандата на ГЕРБ-СДС

Президентът Румен Радев ще връчи в 12 часа  днес папката с първия проучвателен  мандат на ГЕРБ-СДС, след като миналата седмица приключиха консултациите с парламентарно представените партии. Номинацията за премиер на най-голямата парламентарна група е Мария Габриел, която трябва да обяви дали ще върне неизпълнен мандат или ще осъществи ротацията.

Между управляващите ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС вървят преговори през последната седмица, но няма яснота как те протичат. И двете формации отказват коментари за развоя им.

В петък председателят на ГЕРБ Бойко Борисов коментира категорично, че мандатът или ще бъде върнат от Габриел изпълнен веднага, или повече преговори няма да има и ще се върви към избори.

Междувременно на късен брифинг в неделя от на преговарящия екип на ГЕРБ-СДС, начело с кандидата за ротационен премиер Мария Габриел стана ясно, че ако до 12 часа не се разберат с "Продължаваме промяната - Демократична България" за споделена отговорност в управлението, мандатът ще бъде върнат на президента неизпълнен.

В студиото на Нова Кирил Петков от ПП посочи, че има достатъчно време да се попълнят спорните линии в следващите дни и обяви, че от формацията искат преговорите да бъдат завършени.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини