Обновяват парк "Вапцаров" в Димитровград с над 4,5 милиона лева

Изображение 1 от 5

    Община Димитровград ще реализира проект за обновяването на парк "Н.Й.Вапцаров", като сумата, която ще бъде вложена, е малко над 4,5 милиона лева, това бе обявено днес от кмета на Димитровград, Иво Димов. Проектът е част от общо 6 проекта, които са подадени от Общината за финансиране от държавния бюджет. Подписването за тях стана миналата седмица. Само за един от тях – Къща на изкуствата, подписването е отложено за тази седмица, тъй като трябва да се отстрани техническа грешка.

    Множество нови атракции се предвиждат в парка, ще бъдат изградени нови детски кътове, приключенски кът с еко материали, игрище за тренировки, вело алея, кът за пикник и др. Към естетическата част на парка ще бъде изграден нов фонтан срещу паметника на поета Никола Вапцаров, както и ще бъде възстановено и така нареченото кръгче, точно след първите стълби в посока вътрешността на парка.

    Това е така нареченото Кръгче - в него ще бъде изградено ново водно съоръжение, но с по-малки размери, а останала част от пространството ще бъде декорирана от растителност и декоративни елементи.

    По други проекти бе осигурена подмяната на осветлението в централната част на парка, с лампи, захранвани със слънчеви панели, както и реконструкция на зоокъта.

    На това пространство в центъра на алеята, пред паметника на поета Вапцаров ще бъде изграден нов фонтан.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини