Доктор Дре получи звезда на Алеята на славата в Холивуд

Изображение 1 от 2

    Легендата на хип-хопа Доктор Дре получи звезда на холивудската Алея на славата, съобщи сайтът на „Билборд“, предаде БТА.

    Звездата на прочутия рапър, актьор, продуцент и носител на девет награди „Грами“ е 2775-ата на прочутата алея в Холивуд. На церемонията по откриването ѝ присъстваха други величия на хип-хопа като Снуп Дог, Фифти сент и Еминем.

    Любопитен факт е, че звездата на Доктор Дре се намира в непосредствена близост до тази на дългогодишния му приятел Снуп Дог.

    „Израствайки в Комптън, никога не съм си представял, че един ден ще бъда представен тук, сред някои от моите герои от детството“, каза Доктор Дре в речта си.

    „Имах късмета да си изкарвам прехраната, правейки точно това, което обичам. По време на кариерата си имах привилегията да откривам и развивам нови таланти, както и да разширявам границите на хип-хопа както по отношение на съдържанието, така и на същността“, продължи рапърът.

    Суперпродуцентът прави пробива си като съосновател на основополагащата рап група N.W.A. През 1992 г. той издава дебютния си албум The Chronic, който достига до третото място в класацията Билборд 200.

    Доктор Дре напуска N.W.A. и започва да създава емблематични парчета за Дет Роу Рекърдс (Death Row Records) съвместно с рап легенди като Снуп Дог, Тупак и много други. Сред заслугите му е и откриването на Еминем и Фифти сент.

    „Приносът на Доктор Дре към музикалната индустрия е неоспорим. Той е оставил незаличима следа в популярната култура. Като продуцент, рапър и предприемач Доктор Дре непрекъснато разширява границите и поставя нови стандарти за съвършенство. С голяма гордост почитаме неговата невероятна кариера и изключително влияние, като му присъждаме звезда на Алеята на славата“, каза по-рано продуцентката на церемониите Ана Мартинес.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини