Асен Василев обяви, че не може да има правителство с първия мандат и Габриел за премиер

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев обяви в ефира на Би Ти Ви, че с първия мандат вече не може да има правителство. Като аргумент посочи постъпката на номинираната за премиер Мария Габриел да обяви при президента Румен Радев проект на правителство, без да са приключили преговорите с "Продължаваме промяната - Демократична България".

По-рано в сряда (20 март) Габриел и Борисов поискаха извинение от "Продължаваме промяната - Демократична България" заради тежките думи от предишния ден, за продължаване на преговорите. Автор на една от квалификациите беше тъкмо Асен Василев, който обяви Габриел за "най-новото и красиво лице на мафията".

Василев обяви, че се извинява на Мария Габриел като жена, но не и като кандидат-премиер. По думите му тя не трябва да е следващият министър-председател и постъпката ѝ била зачеркнала шансовете ѝ. Съпредседателят на "Продължаваме промяната" поиска "да се започне на чисто" с преговори за втория мандат, който коалицията му ще получи от президента Румен Радев при провал на опита на ГЕРБ.

Реакцията на Асен Василев е първата от "Продължаваме промяната - Демократична България", след като по-рано през деня Борисов обяви, че има път назад към преговорите и декларира съгласие да подпише споразумението, за което коалицията настоява.

Неотдавна председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че, ако не се избере правителство с първия мандат, се върви към предсрочни избори.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини