Ученички от Езиковата с отборно трето място в национално езиково състезание

Изображение 1 от 6

    Отборът на хасковската Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ зае трето място на Първото национално интердисциплинарно състезание, организирано от Асоциацията на езиковите училища в България (АЕУБ) с подкрепата на УНСС.

    Надпреварата се проведе през почивните дни. Отборите бяха предварително формирани в училищата и включваха ученици от 10-ти, 11-ти или 12-ти клас. За Езиковата гимназия се състезаваха Кимбърли Тодорова, Владимира Йовова и Анастасия Влахова от 12е клас и Ивана Петкова от 12д клас с ръководител - техният преподавател по английски език Диана Деспова. Тя благодари на организаторите и изтъкна приноса на АЕУБ за цялата подготовка за състезанието и за възможността учениците да участват в един по-различен формат, който включва не само ниво на владеене на чужд език, но и развиващ много други умения. Хасковският отбор получи и парична награда – чек за 1 000 лева

    В програмата на състезанието бе застъпена много отборна работа: решаване на казус, дебати, работа по глобален проблем и индивидуални езикови задачи.

    По думите на председателя на Асоциацията и ръководител на катедра „МИО и бизнес“ към УНСС доц. д-р Васил Петков разликите в резултатите между отделните отбори са били минимални. „Горди сме, че вашето представяне днес надмина и най-смелите ни очаквания“, категоричен бе той.

    Деканът на факултет „Международна икономика и политика“ към УНСС доц. д-р Светла Бонева връчи и две специални награди на учениците с най-добро индивидуално представяне в рамките на чуждоезиковата писмена част на състезанието. Една от тях бе за Кимбърли Тодорова от 12е клас.
    Националното интердисциплинарно състезание се фокусира върху проверка на знанията, уменията и компетенциите на средношколците и цели да провокира критичното мислене, осмислянето и използването на информацията, както и креативността у младите хора.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини