Пуснаха на търг яке на Michael Jackson от „Thriller“

Едно от оригиналните якета на Michael Jackson от ерата „Thriller“ от 1983 г. се продава на онлайн търг.

Червеното яке с черна обшивка, червена подплата, оребрени рамене и яка, с колани на талията и ръкавите, първоначално е било собственост на мениджъра на Jackson, Frank DiLeo, от 1983 до 1989 г.

След това е продаден на аукционна къща Sotheby’s през 1993 г. и сега за него се приемат оферти до 12 април чрез сайта за популярни сувенири „Gotta Have Rock and Roll“.

Минималната оферта за якето е 100 000 долара, а посочената му приблизителна стойност е между 300 000 и 500 000 долара.

Посочва се, че Jackson е носил якето за промоционални събития, въпреки че това не е конкретната дреха, носена от певеца по време на снимките на клипа към „Thriller“.

Това конкретно яке беше предложено на търг в Лос Анджелис през 2011 г., само две години след смъртта на Краля на поп музиката. То беше продадено на тексаския търговец на злато Milton Verret за 1,8 милиона долара, който каза, че възнамерява да използва якето, за да събере пари за детски болници по света.

В края на миналата година наследниците на Jackson заявиха, че над две дузини неиздадени мастър касети с музиката на покойния певец, които са били предложени на търг от същия сайт, са били „без съмнение откраднати“.

Артикулите, за които се твърди, че датират от 1994 г., бяха оценени на приблизително 4000 долара. Адвокатът на наследниците Jonathan Steinsapir нареди на сайта „да се откаже от всякакви опити за по-нататъшно търгуване на тези касети“ и незабавно да ги върне.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини