Кобрата не даде шанс на украинския Хълк в убедителни 12 рунда

Кубрат Пулев записа 31-ата си победа в професионалния бокс, като надви украинеца Игор Шевадзутский с единодушно съдийско решение в "Арена София".

Пред солидна българска подкрепа нашият най-добър боксьор показа, че е по-добрият, а съперникът му впечатли с издържливост, след като удържа да не загуби с нокаут. Рано-рано в мача обаче се избистри картината кой ще е победител. За Шевадзуцкий поражението е едва второ в 13 срещи, като той има 11 победи.

Триумфът носи на Кобрата интернационалната титла на WBA в тежка категория. Първоначално той трябваше да се бие с "регулярната" световна титла в тежка категория на (WBA) Махмуд Чар, но ливанецът отложи мача заради получена аркада по време на спаринг. 

Все пак двамата ще се бият през септември. Самият Чар се качи на ринга и с Пулев си показаха взаимно уважение.

"Супер неудобен съперник, който удряше с глава и под пояса, но няма проблем, защото сме българи и не ни плаши нищо. Това е любов и аз връщам със съответната любов. Трябва да имаме още по-силен дух и да вярваме в себе си и да учим децата си. Бъдете уверени, вярвайте и имайте самочувствие. България е рая. Бих прегърнал всеки един от вас за благодарност. Смяната на противника не е комфортна. Винаги съм благодарен на малките неща и на такива победи. Чар ме поздрави и каза, че познава Игор и че е труден противник. Искам да му кажа да се готви за септември, защото няма да му е лесно. Дано му мине контузията по-бързо", каза Кобрата пред погледа на Чар.

Източник: corner.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини