690 фиданки бяха раздадени безплатно в Седмицата на гората

    690 фиданки на Черен бор, Кипарис и Махалебка бяха раздадени днес пред сградата на Държавното горско стопанство Хасково. Десетки желаещи образуваха опашка, за да получат младите дръвчета. Специалистите от стопанството показаха как правилно да бъде засадено съответния вид дърво и какви грижи се полагат за отглеждането му.

    Инициативата е част от съвместната кампания на Държавното горско стопанство и Югоизточно държавно предприятие -Сливен по повод Седмицата на гората.

    На зелената площ на бул. „Съединение“, в района на МБАЛ Хасково, се проведе другата инициатива, в която бяха засадени 5  фиданки на Бяла бреза и 2 на Червен американски дъб. В нея се включиха началникът на Държавно горско стопанство -Хасково инж. Диана Василева, заместник-кметовете Динко Тенев и Танер Емин, както и заместник областният управител Митко Петров.

    „Гората е живот и обща отговорност“ това е мотото на тазгодишната кампания по повод Седмицата на гората, която е традиционен празник на гората и лесовъдите в България. Отбелязва се вече 99 години, през първата седмица на месец април.

    Таня Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини