Повече катастрофи със загинали в Хасковска област за първото тримесечие на годината

Повече тежки произшествия на пътя в Хасковска област през първото тримесечие на тази година спрямо инцидентите в същия период на миналата, отчете шефът на "Пътна полиция" гл.инспектор Димо Чобанов. Статистиката той представи на Областната комисия по безопасност на движение по пътищата.

От началото на годината до 25 март на територията на региона са станали 49 тежки катастрофи, с пет са повече спрямо периода на 2023 година. Повече са и загиналите с трима души. До момента през тази година с фатален край са завършили катастрофите за шестима души. При пътните инциденти са ранени 54-ма души.

В община Хасково при 22 катастрофи са загинали двама души, а ранените са 23-ма. При петте пътно-транспортни произшествия, станали на територията на община Димитровград, 5-ма са загиналите, един е ранен. В Харманли тежките катастрофи са 9 с един загинал и даветима ранени. Девет души са ранени при седемте катастрофи на територията на Свиленградска община, загинал е един човек. В Тополовградско е станало едно тежко пътно произшествие със загинал. Катастрофите в Минерални са завършили с трима ранени, в Симеоновградско при една катастрофа има един ранен, а в Любимец при две тежки произшествия на пътя има четирима ранени.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини