"ПП-ДБ" променят кадровата политика в кампанията си за Общински съвет в Хасково

    „Продължаваме промяната Демократична България“ променят кадровата си политика и пренареждат листата за предстоящите избори за Общински съвет в Хасково, който най-вероятно ще са в края на юни.

    Съветниците от предходния местен парламент Атанас Атанасов, Велина Недева и Деян Янев коментираха днес касирането на вота за състава на общинския съвет.

    Атанас Атанасов от „Продължаваме промяната“ определи потвърденото от Върховния административен съд решение на магистратите от Хасково като „голяма победа“ и „свежа глътка нормалност на фона на това, което се случва в държавата“. Атанасов подчерта, че това решение е ясен знак към гражданите на Хасково, че има кой да се бори за техния вот и да го защитава. “ПП-ДБ“ бяха една от формациите, подали жалба срещу решението на Общинската избирателна комисия за състава на последния местен парламент, който вече е в миналото. Атанасов свидетелства от първо лица за множество компрометирани чували с бюлетини от местния вот от октомври 2023 година, които видял при повторното преброяване, разпоредено от съда.

    ГЕРБ и ДПС гласуваха монолитно, като една партия в Общинския съвет, сподели още впечатленията си от първото си участие в местната власт бившият министър на културата. Той призова хората да бъдат активни на предстоящия вот, тъй като е убеден, че ако мнозинството на ГЕРБ и ДПС в следващия местен парламент бъде пробито, то ще има възможност за прокарването на повече идеи и решения, свързани със съществените проблеми на хората, а не само с определени кръгове от фирми.

    Като добра работа, свършена в предходния Общински съвет, тримата му членове определиха приемането на бюджетната рамка за 2024 година, както и промените по местните инициативи и форми на финансиране в сферата на колтурата.

    Деян Янев, който е съветник с квотата на „Демократична България“ подчерта, че за да се върви напред определено в предстоящата предизборна кампания коалицията трябва да смени кадровата си политика на местно ниво, както и подредбата на листата с кандидат-съветници от предходния път.

    Велина Недева разкритикува решението на председателя на ОбС Таня Захариева, че е пропуснала насрочване на заседание през януари, а през февруари, което е довело до изключително натоварване работата на съветниците през февруари, когато бяха разгледани 48 точки, включително и докладната за бюджета.

    Тя пък призова участниците в Общинските избирателни комисии да бъдат по-съзнателни и да пазят вота на хората, тъй като тяхната роля е огромна за провеждането на честни избори.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ка
      Кауня
      37 -14
      19:24, 10 апр 2024
      Тези излезнаха най-слънчогледовата партия от 1989г насам!
    • 2
      Фи
      Филип Аврамов
      11 -6
      20:03, 10 апр 2024
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 3
      Ха
      ха ха ха
      25 -4
      21:32, 10 апр 2024
      Този по средата, бившето културно министър4е ли е?
    • 4
      Ки
      Киро жарта
      27 -8
      22:19, 10 апр 2024
      Никой вече не ви вярва. Закривай!
    • 5
      Ал
      Ал ахмедали
      29 -9
      02:19, 11 апр 2024
      В скута на ДПС е най удобно Вие сериозно ли.След толкова изчагъртване така са осрахте че нормален човек не би гласувал за вас.Продължаваме подмяната
    • 6
      Ки
      Киро шоуменът
      20 -8
      05:48, 11 апр 2024
      За всеки гласувал за нас ще давам пица с кристали.
    • 7
      Ти
      ТИГАНА
      8 0
      11:36, 11 апр 2024
      А ние от Република даваме кифте и бира ..
    • 8
      Ас
      Аскоо
      13 -2
      12:31, 11 апр 2024
      Що за наглост? Верно ли сме толкова зле като избиратели, че такива да ни управляват, да ни се подиграват и пак да ни управляват.
      Не са виновни тез , че им навираме "и ножа и вилицата" в ръцете.
      Проспиваме изборите и оставяме подобни недоразумения да вършеят, а Баце така да се замозабрави, че и негови приближени да почнат да се снимат с пачки безнаказано.
      Излез и гласувай!
    • 9
      Аб
      Абе тия
      8 0
      16:08, 11 апр 2024
      Тия смешници за едни контрабандисти какво ще кажат.Елита на партията кисне по снимки с тях
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини