6-те тайни на класическия британски стил

Красотата на истински класическия британски стил е, че той никога не излиза от мода. Една от тайните на британците е в това, че те не следват сляпо модните тенденции, а напротив дори предпочитат да носят дрехите си до скъсване. Ето в какво още се крие уникалността на класическия британски стил:

1. Обличайте се според сезона, а не според времето
Известно е, че британците носят сандали и шорти с пухени якета, защото времето е променливо и може да е хладно дори през лятото!

Вземайки пример от тях, помислете как да инкорпорирате британския стил във вашия гардероб. Добра идея е да заложите на визии с повече слоеве. Независимо от сезона можете да комбинирате по плътни блузи с пуловери, когато е студено или потник и лека риза, когато е топло. Хубавото на такава визия е, че можете да правите безброй комбинации и те да са строго индивидуални и уникални.

2. Харчете повече за връхни дрехи и обувки


Това винаги е добро правило, което трябва да следвате, но британците са особено педантични. Те не пестят, тъй като притежаването на най-доброто стилно водоустойчиво палто, което могат да си позволят, е ключът към комфорта. Същото важи и за обувките и ботушите!

Страхотно яке или палто незабавно оформя цялостната ви визия. Ето защо тренчкотът е една от дрехите, които всеки стилист ще препоръча да включите в гардероба си.

  3. Не можете да сгрешите с тъмен деним


Въпреки че дънките са по-американски стил, отколкото британски, очевидно те са основна част от гардероба, без която не можем да пътуваме. Британският стил е променлив. Виждали сме как да залагат на тесни скини дънки, така и на по-класически и широки модели.

Независимо, кои модел дънки предпочитате тъмният цвят е запазена марка за британския стил. Не забравяйте да съчетаете дънките с правилните обувки, за да придадете на визията си завършен вид. Широките модели се съчетават добре с боти, маратонки и обувки на висок ток с по-остра форма. Правите и скини модели пък си отиват с по-семпли обувки като мокасини и сандали по крака.

4. Поддържайте цветовата си палитра неутрална


Британците обичат да залагат на неутрални цветове в гардероба си, като сред любимите на мнозина са зеленото и синьото. Те олицетворяват британския стил, който черпи примери от провинциално облекло като якета Barbour и ботуши Hunter.

Но това не означава, че трябва да се ограничавате само в тези два цвята разбира се. Експериментирайте смело с неутралните цветове. Какво обичате и какво имате в гардероба си? Докато поддържате линията и стила класически, можете да съчетавате различни цветове като сиво, кремаво и тъмносиньо или черном,кремаво и червено и т.н.

 5. Ограничете щампите
Рядко ще срещнете щампи в класическия британски стил, освен може би върху подплата на палто, във вратовръзка или шал. Единственото изключение, разбира се, е тартана, който се среща в ризи, сака и аксесоари.

Въпреки това, ако искате да излъчвате британски шик, по всякакъв начин избягвайте големи или средни щампи в облеклото си.

6. Голямата чанта е задължителна
Независимо от сезона, чантата тип торба винаги е част от стила на британките - удобна, за да съберете всичко, което им е необходимо, включително сгъваемия чадър, който държат под ръка в случай, че завали.

Този тип чанти са не само шик, но и невероятно полезни, за да съберат всички дреболии, както и някои малки покупки. Използвайте органайзер за чанти, за да държите всичко в ред и да откривате по-лесно нещата, които ви трябват.

Чанта тип торба олицетворява истински класическия британски стил. Тя е едновременно шик и функционална - нещата, които британците ценят най-много в гардероба си.

 

Източник: Розали

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини