Мислите ни се отразяват на здравето ни

Една негативна мисъл няма кой знае какво значение върху здравето ни, но когато я повтаряме отново и отново, когато се превърне в стереотип и начин на живот, то тогава вече може да окаже пагубно влияние и върху психическото, и върху физическото ни благосъстояние.

Негативните мисли имат способността да ни подчиняват, парализират, напълно да обгръщат съзнанието ни. Това се наблюдава особено често при жените поради тяхната по-голяма емоционалност.

Звучи лесно да отхвърлим лошата мисъл, но на практика не е. Мисълта продължава да се повтаря упорито, тревогата и напрежението се увеличават, след това страховете и ограниченията нен карат да чакаме дълго и в резултат на това физическото тяло започва да се разболява.

Добре дошла на болестта! В този момент сами сме отворили обятията си за болестта.

Живеем в пространството на огромно информационно поле и нашата задача е да се научим да подреждаме получената информация.

преди да се прояви физическото заболяване, енергийното и менталното тяло получават своята порция негативност, което преминава и върху физическата ни обвивка.

Когато телата уловят мисъл със знак „минус“, в наша власт е веднага да разберем защо умствените и физическите тела са уловили тази мисъл. Тогава натрапчивата мисъл ще се оттегли и няма да има вредно въздействие.

Болестта ни спира и ни дава време да помислим, да дишаме, да размислим и да преосмислим гледната си точка за настоящата ситуация (а това със сигурност е нещо положително).

Един от първите симптоми е главоболието. Тялото дава сигнал, че човек не трябва да напряга ума си, да не се опитва да разбере всичко в света, а да се вслушва в сърцето си, в душата си.

Друг пример за телесен сигнал е болката в крака.

Един често срещан страх е страхът от бъдещето. Когато денем и нощем в главата ви се въртят мислите: „Какво ще се случи утре? С какво ще си купя храна? Каква е следващата стъпка, която трябва да направя, за да не сбъркам?" и т.н.

Последицата е проблеми с краката (натъртвания и различни травми на краката).

За това заболяване има лек - благодарност, доверие в себе си и във Вселената!

Затова например веселият човек, който може да намери положителното във всяка ситуация, който обича себе си, разбира и се грижи за себе си, боледува много по-рядко и привлича повече радостни събития в живота си. Получаваш това, което излъчваш. Негативният човек си навлича негативни хора и ситуации в живота, а позитивният привлича позитивни хора и събития.

 

Източник: Obekti

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини