От "Колите в Смолян" събраха над 7600 лева, за да подпомогнат лечението на Георги

Изображение 1 от 5

    Благотворително дрифт шоу, проведено на полигона край смолянското село Полковник Серафимово събра 7621,70 лева. Каузата е да се подпомогне лечението в чужбина на 23-годишния Георги Маринов от Пловдив.
    Полигонът край село Полковник Серафимово бързо се изпълни с любители на високите скорости. Имаше хора от Смолян, Пловдив, Кърджали. Посрещаха ги организаторите с кутия, в която всеки можеше да пусне колкото средства е преценил за каузата.
    "Организатор съм на тези благотворителни събития от 2016-та година насам, като това е 13-тото такова.
    Организираме го всеки път с благотворителна цел, като този път е за 23-годишно момче, което е от град Пловдив. Той се нуждае от спешна нужда от средства за операция в Тайланд, където ще се присадят стволови клетки, за да може да се възстанови движението му от кръста надолу, тъй като е прекъснато, поради претърпяна катастрофа преди две години", каза организаторът Диан Кинанев.
    Събитието беше обявено преди време в социалната мрежа от групата "Колите в Смолян", събираща млади хора, които се интересуват от автомобили и високи скорости. От години те правят тези благотворителни инициативи.
    "Всеки път се събираме тълпа от млади хора и помагаме на всякакви хора, млади, възрастни, без значение, всеки който се е допитал до нас за помощ, сме му помогнали", каза Кинанев.
    На дрифт шоуто присъстваше и младежът, за когото се събираха средствата.
    "С големи усилия успяхме и намерихме лечение в Тайланд, в столицата Банкок, там ще ми бъдат извършени две манипулации наведнъж, ще ми бъде сложен чип, който ще е на лумбалния дял и стволови клетки, които ще бъдат сложени вътре в самата травма. Тези стволови клетки нямат нищо общо, поне от информацията от докторите, която имам, нямат нищо общо с тези, с които се работи по принцип", каза Георги Маринов.
    Така Георги има шанс отново да се изправи и да живее пълноценен живот. А междувременно на полигона
    участниците в шоуто пилеха гуми до скъсване.

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини