Пеньо Запрянов: В малкия град сме общност и заедно можем повече

Тази година един от отличените по случай Празника на град Първомай  беше Пеньо Запрянов. Той получи знака на града за активна организационна, дарителска и обществена дейност, за значим принос при популяризиране на града в страната и чужбина и за ползотворно сътрудничество с Община Първомай.

Благодаря на ръководството на Община Първомай за наградата и плакета, каза Пеньо Запрянов- Тази награда е и за многото ми "луди" приятели , които ми се връзват на акъла. Но това е хубавото на малкия град, че сме общност и заедно можем повече, а според мен още повече. Благодаря за признанието!

Пеньо Запрянов е любител на кинологията и от години организира киноложки изложби, в които се включват стотици собственици на породисти кучета от цялата страна и Европа. По време на „ИзложбаТА“ журират професионални съдии от цял свят. В организацията той увлича десетки свои приятели и ученици от града. Форумите винаги са съпътствани от програми в които се включват талантливи деца и фолклорни формации. В дните на изложбата градът се оживява, а хотели и ресторанти в района се препълват. Участници и организатори посвещават дейността си на различни благотворителни каузи.

Създадената традиция беше прекъсната заради епидемията от ковид и здравословното състояние на Пеньо Запрянов, но тази година той отново се е заел с организацията на киноложката изложба. Тя ще се състои на 18 май, на площада от източната страна на сградата на общината.

На САС изложбата ще съдийстват Лилиане де Ридер – Огнена – Белгия, Миле Алексоски Македония и Тревор Хискок - Южна Африка.

Ще се проведе и специализирана изложба за даматини. Ще има конкурси „Дете с куче“ и за млад водач.

До момента са записани над 100 кучета, но се очаква с наближаването на конкурса активността да се повиши.

Както обикновено ИзложбаТА ще има и благотворителна кауза – „Заедно за Ради“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини