Специализирани операции на полицията в областта,хванаха трима пияни зад волана

 Трима водачи, употребили алкохол, са установени при специализирана операция, проведена през почивните дни в областта. Около 14,30 часа в землището на село Припек полицаи от РУ-Джебел проверили 66-годишен водач на „Опел“. Направеният тест за алкохол отчел 1,97 промила. Отказана била кръвна проба за химически анализ. 1,80 промила отчело техническото средство при тестване на 36-годишен на 6 май около 2,30 часа по пътя за село Летовник. Водачът отказал кръвна проба за химически анализ. В Кърджали на 5 май около 22 часа е проверен 44-годишен, който се придвижвал с „Опел“. Тестът за алкохол с техническо средство показал 1,42 промила. Взета  е кръвна проба за химически анализ. Тримата водачи са задържани за срок до 24 часа в полицейските управления. Образувани са бързи производства. 1632 моторни превозни средства са проверени при специализирана операция в областта от 2 май до 6 май. 328 са констатираните нарушения, от които 208 са клиповете за превишена скорост и за тях ще бъдат издадени електронни фишове. За останалите нарушения на ЗДвП са съставени 43 акта и 77 фиша.

 17-годишна пътничка пострадала при пътно произшествие в участъка Крумовград - село Студен кладенец и е била настанена под наблюдение в болницата в Кърджали. На 4 май около 21 часа 21-годишен водач на „БМВ“ вследствие на нарушена дистанция блъснал движещ се пред него „Фолксваген“, чийто водач предприел обратен завой на забранено място. Дежурна оперативна група от РУ-Крумовград извършила оглед на мястото на произшествието. Екип на пожарната служба в града осветявал мястото до приключване на огледа. Образувано е досъдебно производство. 23-годишна катастрофирала с „Форд“ по пътя между Кърджали и Момчилград на 2 май около 20 часа. Водачката била прегледана в Спешното отделение в Кърджали и освободена за домашно лечение. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт по ЗДвП. Само с материални щети са други две произшествия в Кърджали и в  община Крумовград. Съставени са актове по ЗДвП.

 17 служители на РДПБЗН-Кърджали са реагирали на сигнали за аварийни ситуации. Спасителен екип на пожарната в Кърджали помогнал на граждани, останали в аварирал асансьор. Друг екип от същата служба отстранил гнездо на стършели в близост до училище в село Припек. Премахнати са били паднали дървета в общините Момчилград, Кирково и Кърджали.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини