НАП и митниците пак влизат в 'Лукойл', този път по заръка на Главчев

НАП и Агенция „Митници“ започват физическа инвентаризация на наличностите в „Лукойл Нефтохим Бургас“, съобщи служебният премиер Димитър Главчев на редовното заседание на Министерския съвет.

„Вчера имахме съвещание с вицепремиера и министър на финансите, с вътрешния министър и министъра на икономиката, на енергетиката имаше представители, относно случая „Лукойл“. Бяхме информирали от ръководителите на НАП и Агенция „Митници“, които също присъстваха на срещата, че ако през февруари приходите от ДДС и мита от „Лукойл“ са били 90 млн. лв., през март месец са били 40 млн. Април са 228 млн. лв. Решихме да възложим на НАП и митниците да се извърши физическа инвентаризация на наличностите в „Лукойл“, обяви Главчев.

Проверката ще започне в близките дни. По думите на Главчев скоро ревизия на рафинерията не е имало.

В началото на годината обаче тогавашният финансов министър Асен Василев прати 150 служители на митниците да направят опис на наличните количества в рафинерията, след като тръгна слух, че „Лукойл“ ще се продава. Василев бе обвинен, че е имал тайни срещи по въпроса, което той отрече.

В средата на декември м.г. партиите от сглобката се разбраха продажбата на рафинерията да става само с подкрепата на 2/3 от мнозинството в Народното събрание, а ден по-късно Делян Пеевски обяви, че всичко по темата „Лукойл“ било изяснено и че в управляващото мнозинство вече нямало различия.

Днес изброи проблемите, през които е трябвало да премине кабинетът напоследък.„Измина една във всякакъв смисъл Страстна седмица, не само преди Възкресение Христово. Видяхте и колко събития имаше. Детската болница, за която взехме решение и отменихме впоследствие поради големия обществен интерес, който предизвика, и това да изпратя сигнал в прокуратурата и да възложа на ДАНС да провери административната процедура по даване на разрешително за лечебно заведение. Имаше неясноти. Беше интерпретирано, че си даваме нашето собствено решение на прокуратурата и на ДАНС, но не. Сигурен съм, че те ще проверят всички факти и обстоятелства. Има и доклад от Министерство на здравеопазването, в който тези факти са достатъчно добре изложени. Хубавото е, че отидохме в Детска педиатрия до Военна болница и се запознахме какви неотложни нужди имат те. Вчера съвместно с министъра на здравеопазването и вицепремиера и министър на финансите успяхме до голяма степен да отговорим на най-неотложните им искания“, изброи служебният министър-председател.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини