Езиковата изпрати 181 абитуриенти, Лилия Иванова със Златаровска премия

    Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ тържествено изпрати своите 181 абитуриенти. Днес за последно те се събраха в двора на училището.

    Празникът започна с химна на гимназията, изпълнен от Хор „Лира“ с ръководител Елена Цветкова. Имаше посрещане и предаване знамето на Езикова гимназия.

    Приветствия към зрелостниците и учителите отправи директорът на гимназията Деян Янев. Той подчерта, че това е 49-ият пореден випуск от създаване на учебното заведение. „През тези пет години с учениците от „Випуск 2024“ преживяхме най-различни емоции и не всички бяха изцяло положителни. Пожелавам им да намерят онзи път в живота, който ще бъде изпълнен с истински и пълноценни преживявания. Пожелавам им да съхранят и пазят онези ценности, на които нашият патрон и Езикова гимназия учи своите ученици и това са любов към знанието, любов към труда и почтеност“, каза Деян Янев и им пожела попътен вятър.

    Той връчи награди и грамоти на изявени ученици. Златаровска премия получи Лилия Иванова. Призът е присъден с решение на Педагогическия съвет.

    Грамота за издигане престижа на гимназията и най-високи постижения в областта на немския език получи Селин Бектеш. За най-високи постижения в областта на английския език бе наградена Кимбърли Тодорова. За най-високи постижения в областта на испанския език бе отличена Дияна Янева. За най-високи постижения в руския език грамота получи Гергана Димитрова. За най-високи постижения по френски език бе отличена Константина Данчева.

    Имаше и награда „млад предприемач“, осигурена от предприемач и бивш възпитаник на гимназията Здравко Марков.

    За абитуриентите на Езиковата предстои бал, който ще се проведе на 24 май в ресторанта на хотелски комплекс в „Кенана“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини