Последният звънец би за зрелостниците от Математическа гимназия в Хасково в присъствието на първия директор Дойчо Кръстев

    Емоционалният момент за зрелостните от випуск 2024 на Природо-математическа гимназия „Акад.Боян Петканчин“ в Хасково настъпи. В присъствието на първия директор на училището Дойчо Кръстев и любими преподаватели на различни поколения възпитаници на гимназията, тазгодишните абитуриенти чуха последния звънец и влязоха за последен път в класните стаи.

    Беше изпълнен и ритуалът по посрещане и предаване на знамето на училището на избраните знаменосци от по-долен курс.

    Официални гости на церемонията бяха заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева, Велина Недева, която е председател на Обществения съвет към гимназията и Здравко Марков, учредител на наградата „Марко Марков“.

    12А клас с профил „Математика с информатика“, с класни ръководители Екатерина Тодорова и Даниела Цветкова, поведоха по червената пътека завършващите тази година. Последваха ги до отредените им места на първа линия в училищния строй и останалите: 12 Б с профил „Математика с информатика“, с класна Светлана Трифонова, 12 В с профил „Информационни технологии с английски език“, с класен Живка Цанкова, 12 Г клас- “Информатика и информационни технологии с английски език“, на който класна е Петя Даскалова и 12 Д с профил „Биология с английски език“ и класен ръководител Анета Минчева.

    В емоционалното си слово настоящият директор Гергана Петрова ориса младежите за успехи и им пожела да отворят всички врати, които съхраняват зад себе си нещо, което ще ги направи по-добри, мъдри , удовлетворени и щастливи. Тя им пожела пътя, който поемат, да ги води не само напред, но и нагоре.

    Тя връчи и отличия на най-добрите завършващи гимназисти за активното им участие в училищния живот и извън класни дейности.

    Плакет и диплом „Най-добър ученик“ в областта на информатиката получи Антон Димитров, на информационните технологии-Есмет Исмен, в областта не български език и литература-Елис Мюмюн, на английски език-Ата Темур, в областта на математиката-Георги Георгиев.

    „Ученик на годината“ и на випуск 2024 е Йоанна Ангелова от 12 Б клас, която е носител на много награди от различни форуми. Тя завършва с пълно отличие гимназията, вече е приета за студентка. Тя получи и наградата „Марко Марков“.

    Празникът днес завърши с обявяването на награда „Учител на годината“, която Математическата гимназия връчва за четвърти пореден път. Тази година неин носител е преподавателката по математика Юлия Кръстева, чиито ученици са носители на множество конкурси и състезания в страната и чужбина.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бр
      Браво г-н Кръстев!
      4 -5
      15:24, 13 май 2024
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини