Европейците вече могат да избират браузър по подразбиране в Windows

т днес Microsoft предлага на европейските потребители на Windows възможност за избор и инсталиране на браузър по подразбиране. Въвеждането на екрана за избор на браузър е резултат от споразумението между американската корпорация и Европейската комисия, която заподозря Microsoft в нарушаване на антимонополното законодателство.

От 1 март при инсталиране на обновления за Windows чрез системата Windows Update, ще се показва изскачащ прозорец, позволяващ да се избере по подразбиране един от 12 браузъра. На първата страница на този екран в случаен ред ще се показват линкове към пет от най-разпространените браузъри - Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox и Opera. На втората страница са представени още седем уеб браузъра: AOL Explorer, K-Meleon, Flock, Maxthon, Avant Browser, Sleipnir и SlimBrowser.

Ако системата за автоматично обновяване е изключена, програмата за избор на браузър може да се свали ръчно от сайта на Microsoft. Прозорец за избор няма да се показва, ако в компютъра вече е инсталиран и се използва по подразбиране браузър, различен от Internet Explorer.

По оценки на компанията Net Applications, през февруари уеб браузърът на Microsoft е използван от 61,6% от Интернет потребителите.

Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини