Кметът на Кърджали награди учители, творци и дейци на културата по случай 24 май

    На официална церемония, кметът на Кърджали Ерол Мюмюн връчи отличия на учители, директори на учебни заведения, творци и дейци на културата по случай 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

    „Вашата професия не е просто професия. Тя е призвание и мисия. Продължавайте всеотдайно, с достойнство и последователност да водите своите ученици в необятния свят на познанието“, се обърна към учителите кметът Ерол Мюмюн. Той поздрави и дейците на културата и читалищни деятели, като подчерта, че те са посланици на българската култура и изкуство – едни от най-ярките и ценни богатства на световното духовно и историческо наследство.

    Гост на церемонията бе началникът на Регионално управление по образование – Кърджали Ангелина Костова. Връчени бяха близо 70 отличия, за висок професионализъм и доказани успехи в сферата на образованието, науката и културата. Освен индивидуални грамоти и плакети, бе връчена и награда на цял учителски колектив – на ОУ „П.К. Яворов“ в родопския град.

    „Трудът на учителя не се измерва само с постиженията и наградите, получени от конкурси, състезания. Те са много важни, но трудът на учителя се измерва и с нашата обич, подкрепа, които всеки ден ние даваме на нашите деца. И бъдете сигурни, че ние полагаме двойно повече усилия, за да ограмотим едно дете и да го направим добър човек, а това е най-важното“, каза Росица Средкова от екипа на отличения колектив.

    БТА

    Снимки:Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини