Осем отбора излизат в Димитровград в сблъсък за трофея в баскетболната Б група

    Димитровград и местния клуб БК „Димитровград“ 2020“ ще са домакини на Националните финали в мъжката Б група. Двубоите стартират този петък от 13:00 часа. Програмата продължава до неделя, за когато е определен финала. Срещите ще са в спортна зала „Младост“.

    „В Димитровград ще пристигнат осемте най-добри отбора от четирите зони в България и тук ще се определи националния първенец в Б група. Надявам се публиката да напълни залата, да стане много интересно, помним какво представляваше залата преди години, когато по време на баскетболни срещи трудно се намираше свободно място още от обяд“. Това заяви пред Haskovo.net старши треньора на БК „Димитровград 2020“ Тенчео Тенев.

    Домакините не успяха да се класират сред осемте най-добри отбора, но въпреки това отчитат добър сезон. Клубът отново функционира, като мъжкия състав е в Б група от две години. Клубът разполага и със своя школа, в която тренират деца на различна възраст. Именно с такова спортно събитие, като Националните финали, от „Димитровград 2020“ се надяват интереса на децата от града да се увеличи спрямо баскетбола.

    „Надявам се постепенно баскетболът в Димитровград да се развие отново. Пожелавам си дори да стигне до нивото, което беше преди години, пожелавам си го от все сърце. Надявам се и да привлечем повече спонсори, които да помогнат за развитието на клуба“, допълни Тенчо Тенев.

    Колкото до Националните финали, в битката за трофея в Б група ще влязат отборите на „Карпополис“, „Спортни таланти“, „Етър“, „Дрийм тийм“, „Златоград“, „Олимпия“, „Шоутайм“ и Медицински университет- Варна. Входът за срещите е свободен.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини