В Давидково отново връчиха стипендия на отличен ученик

Родопското село Давидково за поредна година по повод 24 май даде стипендия на най-добрия си ученик. Оригиналната инициатива стартира от празника на буквите през 2010 година, когато за пръв път се връчи сертификат и награда „В памет на Митко“. Тази година носител на наградата е седмокласникът Станислав Кощуров. Изборът на носителя на наградата се прави от учителския съвет на школото. Отличникът получава и сертификат за отличие. Наградата се връчва на тържествена церемония пред цялото село, хора от околните села и родителите.

Кампанията под наслов “ В памет на Митко“ е на името на починал ученик от селото, който е пример за любознателно дете. Инициативата е на 7 мъже и жени с корен от Давидково. Сред тях е и диджеят Цанко Делиев, който от години живее в Пловдив. За кампанията се събират целогодишно пари в банкова сметка. Димитър Терзиев бил пословичен с желанието си да учи, но заради тежко заболяване не могъл да завърши средно образование. Митко обаче станал за всички пример за ученолюбие.

„Нашата инициатива има вече четиринадесет носители – деца, доказали своя дух и качества. Благодарение на Вас имаме възможност да ги насърчим и покажем нашата подкрепа! С Ваша помощ успяваме да съхраним и запазим тази традиция! Благодарим Ви от сърце!“, така се обърнаха към дарители в социалните мрежи инициаторите на кампанията. Поделите я родопчани досега са осигурили от дарения и куп предмети и пособия за училището в Давидково.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини